Anesthesie bij APS

Algehele anesthesie bij Amsterdam Plastic Surgery – de hoogste kwaliteit, comfort en veiligheid.

Alleen lichte operaties – bijv. ooglidcorrectie, midfacelift en schaamlipcorrectie – kunnen onder lokale verdoving in onze eigen kliniek aan de Jan van Goyenkade plaatsvinden.

Zwaardere operaties – buikwandcorrecties, borstvergrotingen en liposuctie – vereisen een algehele narcose. Deze operaties vinden plaats in speciaal door APS geselecteerde klasse 1 operatiekamers, waar de hoogste graad van steriliteit en luchtverversing onze cliënten optimale veiligheid en comfort garandeert.

Het APS anesthesieteam

APS werkt met een vast, klein anesthesieteam bestaande uit twee senior anesthesisten en twee zeer ervaren anesthesie verpleegkundigen, die perfect op elkaar ingespeeld zijn. Ons team is uiteraard volledig bijgeschoold en heeft ruime ervaring met alle nieuwe inzichten en technieken.

Voorbereiding op uw operatie

Als u onder algehele narcose geopereerd gaat worden, moet u eerst een uitgebreide vragenlijst over uw gezondheid invullen. De anesthesist beoordeelt uw antwoorden en maakt zonodig een afspraak met u op het pre-operatieve spreekuur om uw gezondheid en conditie beter te kunnen beoordelen. Zo weet u zeker dat u in optimale conditie de narcose en de operatie ondergaat.

Tijdens uw operatie

De algehele narcose wordt middels een infuus in uw hand of arm toegediend. APS maakt gebruik van de modernste (duurdere) medicamenten, zodat u tijdens de operatie goed slaapt maar na de operatie snel en helder wakker wordt. Tijdens en na de operatie wordt u door ons gespecialiseerde anesthesie team nauwlettend in de gaten gehouden: uw luchtwegen, ademhaling, bloeddruk, hartactie en bewustzijn worden bewaakt en eventueel bijgesteld en zij zorgen ervoor dat u steeds comfortabel en veilig bent.

Risico’s

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen, de beste apparatuur en handelen naar de nieuwste inzichten heeft algehele anesthesie een aantal mogelijke bijwerkingen en risico’s. Echter, deze risico’s gelden vooral voor oudere en zieke mensen. Bij de patiënten van APS ligt het risico dus stukken lager. Het anesthesieteam is bedacht op normale bijwerkingen zoals misselijkheid en pijn, en doet er alles aan om deze tot het minimum te beperken.

Mocht u specifieke vragen hebben over algehele narcose dan kunnen wij u in contact brengen met één van onze anesthesisten.