Borstvergroting

Vindt u uw borsten te klein in verhouding met uw lichaam? Zijn uw borsten slap geworden door zwangerschap of gewichtsverlies? Een borstvergroting is een veilige manier om uw borsten een natuurlijke, vollere en mooiere vorm te geven.

  • vergroten van volume in de borsten
  • het herstellen van volume en volheid boven de tepel
  • corrigeren van de borsten na bevalling of gewichtsverlies
  • verjonging van het silhouet
  • corrigeren van de symmetrie van de borsten
  • herstellen van het uiterlijk na een borstoperatie of verwonding

De meest geschikte kandidaten zijn vrouwen met realistische verwachtingen: een (grote) verbetering is absoluut mogelijk, perfectie helaas niet.

Lees hier meer over een borstvergroting

Borstvergroting – de procedure in het kort

Duur operatie: 1 tot 2 uur
Soort anesthesie: lichte, volledige narcose, toegediend door een gespecialiseerde anesthesist
Lengte verblijf: poliklinisch, u kunt na ongeveer 4 uur na de operatie naar huis
Post-operatie: lichte zwelling en gevoeligheid. U krijgt van ons een sport BH die u moet dragen, pijnstillers, antibiotica en instructies over wondverzorging
Complicaties: zeer zeldzaam: vochtophopingen, infecties, onrustig litteken
Herstelperiode: 1 week na de operatie kunt u uw normale bezigheden hervatten, 2 weken niet zwaarder tillen dan 5 kilo, daarna 4 weken niet zwaarder tillen dan 10 kilo.
Resultaten: met de moderne, veilige protheses heeft u meer dan tien jaar plezier van uw borstvergroting. Omdat uw lichaam en levenssituatie verandert, zult u wellicht na verloop van tijd een vervanging van de protheses of een borstlift nodig hebben.
Littekens: de hechtingen worden binnen een week door de chirurg verwijderd en na enkele maanden zijn uw littekens vervaagd. Dr. Pirayesh gebruikt het door hem ontwikkelde programma, APS Scar Care, om zorg te dragen voor een zo fraai mogelijk litteken, met toepassing van crèmes op basis van Aloë Vera, laserbehandelingen en zo nodig injecties. Een borstvergroting in 5 stappen

Op de dag van uw operatie zal dr. Pirayesh markeringen aanbrengen terwijl u rechtop staat, zodat de huidige grootte en positie van uw borsten en tepels goed in kaart kunnen worden gebracht. Daarnaast worden er foto’s gemaakt voor uw medisch dossier.

Stap 1. Verdoving

U krijgt door middel van een infuus in uw hand of arm een lichte, algemene verdoving toegediend door een gespecialiseerde anesthesist en zijn team. Zij houden u gedurende de gehele operatie nauwlettend in de gaten en zorgen ervoor dat u comfortabel en veilig bent. De anesthesist bespreekt de narcose voorafgaand aan de operatie met u en beantwoordt eventuele vragen.

Stap 2. De plaatsing van de implantaten

Dr. Pirayesh maakt de met u afgesproken incisies. Nu worden de implantaten geplaatst. Vervolgens wordt u in zittende positie gebracht. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat de implantaten symmetrisch zijn en op de juiste plaats zitten. Tijdens het consult heeft dr. Pirayesh u verteld of de implantaten voor of achter de borstspier geplaatst moeten worden voor het mooiste resultaat, of half achter de borstspier (de zgn. Dual plane techniek). Dr. Pirayesh zal met behulp van meerdere pasprotheses heel precies de meest optimale prothesegrootte uitkiezen, waarna de definitieve protheses geplaatst worden.

borstvergroting-1

Stap 3. Dichtmaken van de incisies

Als uw borsten opnieuw gevormd zijn, worden de incisies dichtgemaakt. De incisies blijven verborgen in de natuurlijke contouren van uw borsten. Ze zullen na verloop van tijd beduidend vervagen. De hechtingen zitten diep in het borstweefsel om steun te bieden aan de nieuw gevormde borsten. Dr. Pirayesh gebruikt hechtdraden, en/of chirurgische tape om de huid dicht te maken en de wonden te beschermen. Een klein, dun slangetje (drain) kan tijdelijk onder uw huid worden geplaatst om overtollig bloed of vocht dat eventueel na de operatie is achtergebleven, af te voeren. Het resultaat van uw borstvergroting is direct zichtbaar.

Stap 4. Herstel en nazorg

Dr. Pirayesh geeft u concrete schriftelijke instructies mee, met daarin hoe u in de weken na de operatie voor uw borsten moet zorgen, welke medicatie u moet gebruiken voor een optimale genezing en minimale kans op infecties. Bij de vervolgafspraken spreekt u hem altijd persoonlijk, zodat u eventuele bijzonderheden met hem kunt bespreken en vragen kunt stellen. Binnen een week na de operatie controleert hij uw wonden en verwijdert hij uw hechtingen. Na verloop van tijd zal de zwelling verminderen en zullen de littekens vervagen. Mocht u vragen hebben kunt u dr. Pirayesh via WhatsApp een berichtje sturen, hij beantwoordt u vragen graag. 

Stap 5. Wondgenezing en littekens

Dr. Pirayesh is zeer vooruitstrevend als het gaat om het bevorderen van een snelle wondgenezing en hij ontwikkelde voor zijn patiënten een speciaal programma, APS Scar Care. Hij past laserbehandelingen toe, waarvan bewezen is dat ze wondgenezing bevorderen en littekens helpen verminderen, crèmes op basis van Aloë Vera, en zo nodig injecties. Door deze aanpak hebben veel van Dr. Pirayesh’ patiënten nauwelijks opvallende littekens. Het is echter niet van tevoren vast te stellen welke patiënten hier wel problemen mee zullen ervaren.

Klik hier voor de chirurgische bijsluiter van de Nederlandse Vereniging van Plastische Chirurgie.

www.nvpc.nl

180104DOC-PL-QA-ALCL_patienten.pdf
biaalcl_information_1.pdf
bii_information.pdf