Laser/huidverbetering

Erfelijke factoren, veroudering, leefstijl en de zon laten hun sporen na op uw huid. Al na uw vijfentwintigste levensjaar neemt de productie van collageen en elastine – proteïnen die uw huid letterlijk bij elkaar houden – af en zakt uw huid als het ware in elkaar. Collageen zorgt voor volume en vult dus rimpeltjes op, en elastine geeft uw huid elasticiteit. Om uw huid zo lang mogelijk een zachte, frisse en gladde uitstraling te geven, is het van belang om de collageen en elastine aanmaak te stimuleren. Gebleken is dat de huid collageen uit crèmes en serums niet op kan nemen, ondanks dat deze soms wel voor een goede vochtbarrière zorgen.

Het stimuleren van collageen en elastine kan op een aantal manieren. Bij Amsterdam Plastic Surgery bekijken wij uitgebreid uw huid en bespreken wij uw wensen, waarna we een op maat gemaakt behandelplan voor u samenstellen. Dr Pirayesh heeft zijn eigen, uitgebalanceerde huidverbeteringsbehandeling ontwikkeld: SILC. Dit staat voor Surgery, Injectables, Lasers en Cosmeceuticals (operatie, injecties, laser en cosmetisch-farmaceutische producten), voor het mooiste en natuurlijkste resultaat. Maar ook voor patiënten die geen operatie willen, maar hun huid graag enorm verbeterd zien, zijn er voldoende mogelijkheden.

Zo zijn Laserbehandelingen zeer geschikt om niet alleen de collageen productie te stimuleren, maar ook om pigmentvlekken, couperose en littekentjes te verminderen of helemaal te doen verdwijnen. Sommige fillers kunnen langer doorwerken omdat ze niet alleen direct volume bieden, ook de collageen aanmaak verhogen waardoor uw huid zichzelf verjongt. Tot slot biedt de PRP-behandeling (met groeifactoren uit uw eigen bloed), ook wel de Vampire Facial genoemd, zichtbare resultaten in de vorm van een gladdere, jonger ogende en stralende huid. Dit is een signatuur-behandeling van APS, die dr Pirayesh wekelijks bij vele vrouwen uitvoert

Laserbehandelingen

Dr Pirayesh heeft de beschikking over de allernieuwste laserapparatuur en staan onder zijn directe supervisie en wordt door een gespecialiseerde dermatoloog uitgevoerd. De Erbium laser is zeer geschikt om huidveroudering tegen te gaan, zonschade terug te draaien en onregelmatigheden aan het huidoppervlakte te verbeteren. Daarnaast kunnen littekens verzacht worden. 

Na een laserbehandeling moet u een hoge zonnefactor (SPF 30) smeren en de eerste twee weken liefst helemaal uit de zon blijven. De down time van laser- en lichttechnieken is sterk afhankelijk van de golflengte en de diepte in de huid. Bij de Erbium laser kunt u ervan uitgaan dat u 4 tot 7 dagen na de behandeling een rode en schrale huid zult hebben, waarbij het belangrijk is uw huid meerdere malen per dag met speciale crème in te smeren. Bij lichtbehandelingen voor couperose en vlekjes is deze down time veel korter, u mag hierbij echter van tevoren niet in de zon hebben gezeten en niet bruin zijn.