top of page

Dijbeenlift

Door ouderdom kan de huid aan de binnenkant van de bovenbenen verslappen, en er rimpelig en geplooid uitzien. Daarnaast kan er door extreem afvallen sprake zijn van overtollige huid. Soms belemmert het mensen zelfs in hun bewegingen: de binnenzijde van de bovenbenen schuren bij het lopen langs elkaar. Aan de buitenzijde van uw bovenbenen ontstaan soms vetophopingen die niet kloppen bij de rest van uw silhouet: de zogeheten ’zadeltassen’. Een dijbeenlift vermindert overtollige huid en vet en geeft de dijen een strakker uiterlijk, waardoor ook cellulitis minder zichtbaar wordt. 

Herstel
Behandeling
Anesthesie
Consultatie
Feiten over dijbeenlift operaties 

Een dijbeenlift is een grote ingreep waarbij de overtollige huid wordt weggehaald en uw dijen gelift worden. Het brengt uw dijen weer in proportie met uw buik, billen en benen. De plooi tussen billen en dijen zit weer op de juiste plaats, de dijen zijn weer glad en strak en de spierstructuren zijn weer zichtbaar onder de huid. 

​

Alhoewel er bij een dijbeenlift met de overtollige huid ook kleine hoeveelheden vet worden weggenomen, is deze ingreep niet bedoeld om grotere hoeveelheden vet te verwijderen. Als er sprake is van plaatselijke vetophopingen en een verminderde elasticiteit van de huid, wordt een combinatie van een dijbeenlift met liposuctie aanbevolen. 

 

Een dijbeenlift geeft een groot litteken, dat loopt van de liesplooi naar het midden van de binnenkant van het bovenbeen, en loopt soms door tot de knie. Patiënten die een normaal en stabiel gewicht hebben en zich realiseren dat ze geen perfectie kunnen verwachten, maar wel een verbetering, zijn goede kandidaten voor een dijbeenlift.
 

Het begint bij het consult 

Geen twee lichamen zijn hetzelfde. Ook de cosmetische wensen en verwachtingen van patiënten zijn uniek. Om ervoor te zorgen dat u tevreden bent met het eindresultaat, ontwikkelt Dr Pirayesh voor elke patiënt een chirurgische aanpak op maat. Tijdens het consult neemt hij ruim de tijd om u te leren kennen, uw wensen met u te bespreken en helpt hij u een weloverwogen beslissing te nemen. 

Hij neemt uw medische historie met u door, onderzoekt u en bespreekt uw gewichtsverlies, de sporten die u beoefent en uw klachten en wensen. Daarnaast wijst u aan wat u aan uw dijen wilt verbeteren en zal Dr Pirayesh aangeven of dat realistisch en mogelijk is. 
Hij zal u ook informeren over andere behandelingen die als aanvulling van uw dijbeenlift operatie het resultaat zullen vergroten. Uiteraard vertelt hij u over de techniek die hij bij uw operatie zal gebruiken en beantwoordt hij uw vragen. Hij geeft u instructies over hoe u zich moet voorbereiden op de operatie en informeert u over de kosten 

 

Wij adviseren u om na dit consult rustig de tijd te nemen om te bedenken of u voor een operatie kiest. Wij zullen u nooit onder druk zetten, we vinden het belangrijk dat u een beslissing neemt waar u zowel nu als in de toekomst helemaal achter staat. 
 

Dijbeenlift operatie - de procedure in het kort 

Duur operatie: 2 tot 5 uur
Soort anesthesie: lichte, volledige narcose, toegediend door een gespecialiseerde anesthesist
Lengte verblijf: poliklinisch, u mag na ongeveer 4 uur naar huis. U moet worden opgehaald, u kunt voorlopig niet autorijden.
Post-operatie: zwelling, gevoeligheid en kneuzing. Er is een drain aangebracht om het wondvocht af te voeren. U krijgt van ons speciale corrigerende kleding die u vier weken lang dag en nacht moet dragen. Daarnaast krijgt u pijnstillers en instructies over wondverzorging. 
Complicaties: zeldzaam: vochtophopingen, infecties, een verbreed litteken
Herstelperiode: Over het algemeen is een dijlift operatie niet pijnlijk; met juist gebruik van pijnstillers goed te doen. Na zes weken kun u weer normaal bewegen en sporten. Na twee weken kunt u weer autorijden, stofzuigen en huishoudelijk werk verrichten. Na enkele maanden zijn uw littekens vervaagd.
Resultaten: als er sprake was van overtollige huid na gewichtsverlies, geeft een dijbeenlift een fraai contour van uw bovenbenen. Het litteken aan de binnenkant van het been, dat vanaf de lies tot bijna aan de knie loopt, mag niet onderschat worden. 
Littekens: de drain wordt na 2 tot 4 dagen na de operatie pijnloos verwijderd. De hechtingen lossen na verloop van tijd vanzelf op. Dr Pirayesh gebruikt het door hem ontwikkelde programma, APS Scar Care, om zorg te dragen voor een zo fraai mogelijk litteken, met toepassing van crèmes op basis van Aloë Vera, laserbehandelingen en zo nodig injecties.

Een dijbeenlift in 6 stappen 

Op de dag van uw operatie zal Dr Pirayesh uw bovenbenen aftekenen om zo te bepalen hoeveel overtollige huid er verwijderd moet worden en waar de plooi tussen liezen en bovenbenen moet komen. Daarnaast worden er foto’s gemaakt voor uw medisch dossier.

Stap 1. Anesthesie

U krijgt door middel van een infuus in uw hand of arm een lichte, algemene verdoving toegediend door een gespecialiseerde anesthesist en zijn team. U wordt gedurende de gehele operatie nauwlettend in de gaten gehouden en zij zorgen ervoor dat u comfortabel en veilig bent. De anesthesist bespreekt de narcose voorafgaand aan de operatie met u en beantwoordt eventuele vragen.

Stap 2. Verschillende technieken 

Lees hier meer over de verschillende aanvullende behandelingen die het resultaat van een dijbeenlift kunnen vergroten. Dr Pirayesh heeft vooraf de voor u beste combinatie van behandelingen met u besproken. 

Stap 3. De incisies 

Na de narcose maakt Dr Pirayesh de incisies van uw liesplooi naar uw bovenbenen en maakt hij de huid los van de onderliggende vet- en spierlagen. Het teveel aan huid wordt weggesneden en in het geval van liposuctie wordt het teveel aan vet weggezogen. 

Stap 4. Hechten en verbinden van de behandelde gebieden 

Hierna worden de kleine bloedvaatjes thermisch geseald waarna de verschillende huidlagen met kleine hechtingen worden dichtgemaakt. 

  • Chirurgische tape wordt gebruikt om de wondnaad te beschermen. 

  • U verlaat de operatiekamer gehuld in speciale drukkleding.

Stap 5. Herstel en nazorg

Onder supervisie en zorg van Dr Pirayesh en zijn team blijft u een paar uur comfortabel in onze kliniek, totdat u naar huis kunt. U moet worden opgehaald of kunt met de taxi naar huis. U krijgt een drukbroek aan die u 3 tot 7 dagen dag en nacht moet dragen om zwelling en te grote druk op de operatiewonden te voorkomen. U krijgt pijnstillers en instructies over wondverzorging. 

  • U moet direct nadat u wakker wordt uit de narcose, gaan staan en een stukje lopen

  • Tijdens de eerste 48 uur na de operatie kan er zwelling en verkleuring optreden die meestal zeven tot tien dagen aanhouden.

  • De dag na de ingreep mag u kort douchen of in bad, maar het water mag niet te warm zijn om zwelling te voorkomen.

  • De drain wordt na 2 tot 4 dagen na de operatie pijnloos verwijderd.

  • U moet een paar dagen rust nemen, en mag zich niet inspannen, bukken of tillen en moet uw benen zoveel mogelijk omhoog houden.

  • Na een week worden de hechtingen verwijderd en kunt u langzamerhand weer uw normale taken oppakken, mits u rustig aan doet.

  • Hierna moet u zes weken lang dag en nacht een elastische broek of steunpanty dragen.

  • De herstelperiode duurt meestal zo’n 4 tot 6 weken.

  • U mag in deze periode niet naar de zonnebank of naar de sauna, en geen alcohol of bloed verdunnende pijnstillers zoals aspirine innemen (paracetamol mag wel).

  • De littekens vervagen na twee maanden maar zullen altijd zichtbaar blijven.

Stap 6. Wondgenezing en littekens 

Dr Pirayesh is zeer vooruitstrevend als het gaat om het bevorderen van een snelle wondgenezing en hij ontwikkelde voor zijn patiënten een speciaal programma, APS Scar Care. Hij past laserbehandelingen toe, waarvan bewezen is dat ze wondgenezing bevorderen en littekens helpen verminderen, crèmes op basis van Aloë Vera, en zo nodig injecties. Door deze aanpak hebben veel van Dr Pirayesh’ patiënten nauwelijks opvallende littekens. Het is echter niet van tevoren vast te stellen welke patiënten hier wel problemen mee zullen ervaren. 

bottom of page