Labiacorrectie Behandeling

Als de binnenste schaamlippen buiten de buitenste schaamlippen uitsteken, kan dit hinderlijk zijn met vrijen, fietsen en paardrijden omdat ze steeds naar binnen krullen. Meer dan 60% van de patiënten die voor een schaamlipcorrectie kiest, doet dit onder meer om een praktische reden. Natuurlijk is er ook een groep vrouwen die een schaamlipcorrectie willen om het afwijkende uiterlijk van hun schaamlippen te verfraaien. Het kleiner maken van de binnenste schaamlippen is een relatief eenvoudige procedure die onder plaatselijke verdoving, met zeer weinig ongemak voor de patiënt plaatsvindt. Het teveel aan huid wordt weggenomen en daarna worden de schaamlippen met zeer kleine en oplosbare hechtingen gehecht. De techniek en de precisie waarmee deze procedure wordt uitgevoerd is heel belangrijk, omdat het litteken precies geplaatst moet worden om irritatie en ongemak te voorkomen.

Het begint bij het consult

Geen twee lichamen zijn hetzelfde. Ook de cosmetische wensen en verwachtingen van patiënten zijn uniek. Om ervoor te zorgen dat u tevreden bent met het eindresultaat, ontwikkelt dr Pirayesh voor elke patiënt een chirurgische aanpak op maat. Tijdens het consult neemt hij ruim de tijd om u te leren kennen, uw wensen met u te bespreken en helpt hij u een weloverwogen beslissing te nemen.

Hij neemt uw medische historie met u door, onderzoekt u en stelt vragen over uw klachten en wensen. Daarbij zal dr Pirayesh aangeven of dat realistisch en mogelijk is. Uiteraard vertelt hij u hoe de operatie verloopt en beantwoordt hij uw vragen. Hij geeft u instructies over hoe u zich moet voorbereiden op de operatie en informeert u over de kosten.

Wij adviseren u om na een consult rustig de tijd te nemen om te bedenken of u voor een operatie kiest. Wij zullen u nooit onder druk zetten, we vinden het belangrijk dat u een beslissing neemt waar u zowel nu als in de toekomst helemaal achter staat.

Klik HIER om een afspraak voor een consult te maken.

Lees meer over een schaamlipcorrectie

Schaamlipcorrectie – de procedure in het kort

Duur operatie: 1 uur
Soort anesthesie: plaatselijke verdoving door middel van een verdovende crème die op de schaamlippen wordt aangebracht en 30 minuten moet inwerken. 
Lengte verblijf: poliklinisch, u mag na ongeveer 1 uur naar huis. U moet worden opgehaald omdat u zelf niet mag autorijden.
Post-operatie: zwelling en lichte napijn, die met paracetamol eenvoudig te bestrijden is. U krijgt pijnstillers en instructies over wondverzorging. Dit houdt in dat u het gebied dagelijks mag spoelen met lauw water. 
Complicaties: zeer zeldzaam: vochtophopingen, infecties, onrustig litteken.
Herstelperiode: de zwelling neemt meestal na zo’n 3 dagen na de operatie af.

  • U moet de wond de eerste 4 dagen zoveel mogelijk koelen met bijvoorbeeld ingevroren doperwten
  • U zult enig bloedverlies ervaren, omdat de schaamlippen relatief zeer goed doorbloedt zijn. U kunt hiervoor een dik maandverband gebruiken, het bloeden stopt vanzelf
  • De dag na de operatie kunt u weer douchen. We raden aan het operatiegebied twee keer per dag goed te spoelen met de douchekop
  • Totdat de hechtingen verwijderd zijn mag u geen heet bad nemen
  • Neem de eerste dagen na de operatie rust, u mag geen zware lichamelijke inspanningen verrichten of zwaar tillen
  • U kunt meestal binnen een week aan het werk, maar moet vier tot zes weken wachten met fietsen, sporten, seksueel contact, zwembaden en sauna’s
  • U mag 10 dagen voor, en 10 dagen na de ingreep geen alcohol of bloed verdunnende pijnstillers zoals aspirine innemen (paracetamol mag wel)

Resultaten: Na zes weken kunt u al uw normale bezigheden weer oppakken en is het effect van uw schaamlipcorrectie definitief te noemen.

Klik hier om een afspraak voor een consult te maken.