Waarom kiezen voor APS

Team

Dr Pirayesh werkt graag met de besten, en hij heeft zijn team dan ook met grote zorg uitgekozen: ze hebben ruime ervaring en een uitstekende staat van dienst. Daarbij staat discretie vanzelfsprekend hoog in het vaandel. Met dit super team kunt u erop vertrouwen dat u tijdens uw behandelingen de allerbeste zorg ontvangt.

Happy in uw lijf

Bij APS is ons doel om ervoor te zorgen dat u zich weer helemaal happy in uw lijf voelt.
We willen dat u zich bij ons van het begin tot het einde van uw behandeling veilig en comfortabel voelt. We plannen uw operatie zeer zorgvuldig en dr Pirayesh en zijn team beantwoorden voor en na de operatie al uw vragen en nemen uw eventuele zorgen weg.

Na de operatie zien we erop toe dat u alle ondersteuning krijgt die nodig is voor een voorspoedig herstel en een mooi, natuurlijk eindresultaat.

Een zeer ervaren plastisch chirurg – een rustig gevoel

Het is begrijpelijk als u een beetje ongerust bent, want ook al is het uw eigen keuze: een operatie is toch niet niks. Dan is het fijn om te weten dat u bij dr Pirayesh in goede handen bent: hij heeft zeer veel ervaring opgedaan met vrijwel alle voorkomende plastisch chirurgische ingrepen en esthetische behandelingen.

Klik HIER voor ervaringen van patiënten met dr Pirayesh

Meer tijd, beter resultaat

Dr Pirayesh neemt bij elke operatie de tijd en gaat uiterst gedetailleerd en voorzichtig te werk in zijn streven naar perfectie: minimale, mooie littekens, een voorspoedig herstel en de kleinst mogelijke kans op complicaties. Wij geloven dat dit het eindresultaat van uw behandeling ten goede komt. Na de operatie krijgt u van ons uitgelegd wat u moet doen om uw genezing te bespoedigen en het risico op complicaties te verminderen.

Instructies voorzorg en nazorg bij cosmetische operaties

Veiligheid is onze primaire zorg. Daarom moet u een goede gezondheid hebben voordat u welke cosmetische operatie dan ook kunt ondergaan. Tijdens het eerste consult is het van groot belang dat u ons al uw medische gegevens verstrekt en vertelt welke medicijnen u gebruikt. Daarnaast moet u de volgende richtlijnen volgen:

 • Stop met roken. Roken beïnvloedt het genezingsproces negatief en veroorzaakt samentrekkingen van uw bloedvaten en laat zuurstof slecht door naar uw weefsels. Dit vergroot de kans op complicaties zoals huidnecrose, waarbij cellen afsterven. Het is dus van het grootste belang dat u gedurende de periode van twee weken voorafgaand aan de operatie totdat de chirurg aangeeft dat u volledig hersteld bent, niet rookt. Als dit voor u een probleem is, kunt u mogelijkheden met dr Pirayesh bespreken.
 • Gebruik geen bloed verdunnende medicijnen. Er zijn medicijnen die u voorafgaand aan de operatie moet vermijden zoals vitamine E, aspirine, APC of daaraan gerelateerde medicijnen. Deze middelen kunnen de kans op bloedingen tijdens de operatie vergroten.
 • Alcohol: het is voor het herstel en de wondgenezing belangrijk dat u twee dagen voor en twee dagen na de operatie geen alcohol drinkt.
 • Trainen: begin voorafgaand aan de operatie met een gematigd programma. Dit zou vooral kunnen helpen als u overgewicht heeft. Veel meer dan een aantal keren per dag een wandeling maken, hoeft dit niet te zijn.
 • Plan uw maaltijden voor na de operatie. Bij grote operaties is het verstandig om vooraf uw koelkast goed te vullen, zodat u de periode na de ingreep geen boodschappen hoeft te doen. Ook kan het handig zijn om na te denken over hulp in de huishouding.
 • Het is verstandig om twee weken voor de operatie Arnica-tabletten (gemakkelijk verkrijgbaar bij De Tuinen) in te nemen. Alhoewel hier (nog) geen wetenschappelijk bewijs voor is, hebben veel mensen baat bij Arnica om blauwe plekken te verminderen.
 • Ook is het raadzaam om dagelijks een multivitamine met zink te nemen, hetgeen de wondgenezing bevordert.
 • Schaf speciale kleding aan. Bij bepaalde operaties zal dr Pirayesh u speciale, ondersteunende kleding voor u bestellen. U moet deze kleding 24 uur per dag gedurende vier tot zes weken dragen nadat de drain is verwijderd. Dit helpt de zwelling te verminderen.
 • Laat u door iemand thuisbrengen. Of u nu poliklinisch (bij ons in de kliniek) wordt geopereerd of in de specialistische operatiekliniek waar u blijft overnachten, u mag na een narcose niet zelf naar huis. U moet dus zorgen dat iemand u naar huis kan brengen. Soms geldt dit ook voor de controlebezoeken na afloop van de operatie. Dr Pirayesh zal u vertellen wanneer u weer mag autorijden, meestal na 2 weken.
 • Zon. Gedurende de herstelperiode is het belangrijk om uw littekens, zodra deze dicht zijn, in te smeren met zonnefactor SPF 30 om het genezingsproces te bevorderen. U mag uw littekens niet scrubben met scrubhandschoenen of scrubcrèmes.

Lymfedrainage

Het kan zijn dat dr Pirayesh een aantal lymfedrainage behandelingen adviseert na uw ingreep. Dit is nodig om de lymfebanen die na een operatie verstoord zijn, weer op gang te brengen en de afvoer van opgehoopt vocht te bespoedigen. Deze behandelingen worden in onze kliniek gegeven door een masseur die gespecialiseerd is in lymfedrainage.

Risico’s bij cosmetische operaties

Er zijn aan elke chirurgische ingreep ongemakken en risico’s verbonden. Alle mogelijke complicaties van uw operatie zullen tijdens het consult besproken worden. Mocht u in uw herstelperiode ergens hinder van ondervinden of u zorgen maken, dan kunt u ons natuurlijk direct raadplegen.

 • Infecties: het is niet ongewoon dat er plaatselijk wat roodheid optreedt bij de hechtingen, maar een infectie treedt zelden op. Als dat toch gebeurt, kan deze gemakkelijk worden behandeld met antibiotica. Als voorzorg geeft dr Pirayesh u een recept voor een antibioticakuur van 5 tot 7 dagen mee.
 • Vochtophoping: na een operatie kan er vochtophoping ontstaan: direct na de ingreep kan er te veel vocht in het operatiegebied ontstaan, dat met een kleine her operatie ontlast moet worden. Dit komt gelukkig zeer zelden voor. Niet zelden, vooral bij buikwandcorrecties, is er sprake van beperkte vochtophoping tijdens een controlebezoek door een vrijwel pijnloze punctie verholpen kan worden. 
 • Littekenvorming: de meeste littekens vervagen, maar zullen nooit helemaal verdwijnen. Het hangt helemaal van uw genezingsproces af hoe uw litteken zich ontwikkelt.
  Dr Pirayesh gebruikt het door hem ontwikkelde programma, APS Scar Care, om zorg te dragen voor een zo fraai mogelijk litteken, met toepassing van crèmes op basis van Aloë Vera, laserbehandelingen en zo nodig injecties.
 • Veranderd gevoel: het is normaal om veranderingen in het gevoel van het operatiegebied te merken na de operatie. Het gevoel zal over het algemeen na verloop van tijd weer terugkeren.
 • Houding: in het begin kunt u wellicht niet helemaal rechtop lopen, bijvoorbeeld na een buikwandcorrectie, en moet u zich concentreren op het verbeteren van die houding. Hoe sneller u dit doet, hoe sneller u zult herstellen.