top of page

Arm lift

Heeft u last van slappe bovenarmen of een teveel aan huid op uw bovenarmen? Ouderdom, extreem veel zonnen of flink afvallen kunnen ervoor zorgen dat uw bovenarmen u in de weg zitten. Korte mouwen passen niet of staan minder leuk dan vroeger, en u kunt last krijgen van huidirritaties en rode striemen. Daarbij bent u behoedzaam met bewegen: zo geeft het uitzwaaien van bezoek een vervelend gevoel. Een armlift, ook wel bekend als brachioplasty, vermindert overtollige huid en vet tussen de bovenarm en de elleboog, en geeft de armen een strakker uiterlijk. 

Herstel
Behandeling
Anesthesie
Consultatie
Feiten over arm lift operaties 

Spieren zorgen dat de armen er stevig uitzien, vet doet exact het tegenovergestelde en maakt de armen slap. Atrofie van de triceps spier - de spier aan de achterkant van de arm tussen de elleboog en het schoudergewricht, verandert het weefsel op de achterkant van de bovenarm van spierweefsel naar vetweefsel. Een armlift geeft een groot litteken, dat loopt van oksel naar elleboog aan de binnenkant van de arm. Patiënten die een normaal en stabiel gewicht hebben en zich realiseren dat ze geen perfectie kunnen verwachten, maar wel een verbetering, zijn goede kandidaten voor een armlift. Als er sprake is van kleine plaatselijke vetophopingen en verminderde elasticiteit van de huid, wordt een combinatie van een armlift met liposuctie aanbevolen.

Het begint bij het consult 

Geen twee lichamen zijn hetzelfde. Ook de cosmetische wensen en verwachtingen van patiënten zijn uniek. Om ervoor te zorgen dat u tevreden bent met het eindresultaat, ontwikkelt Dr Pirayesh voor elke patiënt een chirurgische aanpak op maat. Tijdens het consult neemt hij ruim de tijd om u te leren kennen, uw wensen met u te bespreken en helpt hij u een weloverwogen beslissing te nemen. 

Hij neemt uw medische historie met u door, onderzoekt u en bespreekt uw gewichtsverlies, de sporten die u beoefent en uw klachten en wensen. Daarnaast wijst u aan wat u aan uw armen wilt verbeteren en zal Dr Pirayesh aangeven of dat realistisch en mogelijk is. Hij zal u ook informeren over andere behandelingen die als aanvulling van uw armlift operatie het resultaat zullen vergroten. Uiteraard vertelt hij u over de techniek die hij bij uw operatie zal gebruiken en beantwoordt hij uw vragen. Hij geeft u instructies over hoe u zich moet voorbereiden op de operatie en informeert u over de kosten.

 

Wij adviseren u om na dit consult rustig de tijd te nemen om te bedenken of u voor een operatie kiest. Wij zullen u nooit onder druk zetten, we vinden het belangrijk dat u een beslissing neemt waar u zowel nu als in de toekomst helemaal achter staat. 
 

Armlift - de procedure in het kort 

Duur operatie: 1 tot 3 uur
Soort anesthesie: lichte, volledige narcose, toegediend door een gespecialiseerde anesthesist
Lengte verblijf: poliklinisch, u mag na ongeveer 4 uur naar huis. U moet worden opgehaald, u kunt voorlopig niet autorijden.
Post-operatie: zwelling en gevoeligheid. Er is een drain aangebracht om het wondvocht af te voeren. U krijgt van ons speciale drukkleding in de vorm van een vest met lange mouwen dat u vier weken dag en nacht moet dragen (het mag even af om te douchen). Daarnaast krijgt u pijnstillers en instructies over wondverzorging. 
Complicaties: zeldzaam: vochtophopingen, infecties, een verbreed litteken
Herstelperiode: Over het algemeen is een armlift operatie niet pijnlijk; met juist gebruik van pijnstillers goed te doen. Na twee weken kunt u weer autorijden, stofzuigen en huishoudelijk werk verrichten. Na zes weken kun u weer normaal bewegen en sporten. Na enkele maanden zijn uw littekens vervaagd.
Resultaten: een armlift geeft een fraai contour van de bovenarmen en is een dankbare ingreep bij patiënten met een huidoverschot na groot gewichtsverlies. Het lange litteken aan de binnenzijde van de armen moet niet onderschat worden. 
Littekens: de drain wordt na een dag na de operatie pijnloos verwijderd. Dr Pirayesh gebruikt het door hem ontwikkelde programma, APS Scar Care, om zorg te dragen voor een zo fraai mogelijk litteken, met toepassing van crèmes op basis van Aloë Vera, laserbehandelingen en zo nodig injecties. 

Een armlift in 5 stappen 

Op de dag van uw operatie zal Dr Pirayesh foto’s maken van uw armen en de overtollige huid aftekenen. Daarnaast worden er foto’s gemaakt voor uw medisch dossier.

Stap 1. Anesthesie

U krijgt door middel van een infuus in uw hand of arm een lichte, algemene verdoving toegediend door een gespecialiseerde anesthesist en zijn team. U wordt gedurende de gehele operatie nauwlettend in de gaten gehouden en zij zorgen ervoor dat u comfortabel en veilig bent. De anesthesist bespreekt de narcose voorafgaand aan de operatie met u en beantwoordt eventuele vragen.

Stap 2. De incisies 

Via een kris-vormige incisie in de oksel aan de binnenkant van de arm tot aan de elleboog wordt overtollige huid en onderhuids vetweefsel weggenomen. 

Stap 3. Hechten en verbinden van de behandelde gebieden 

Hierna worden de kleine bloedvaatjes thermisch geseald waarna de verschillende huidlagen met kleine hechtingen worden dichtgemaakt. 

  • Chirurgische tape wordt gebruikt om de wondnaad te beschermen. 

  • U verlaat de operatiekamer gehuld in een drukkleding: een vest met lange mouwen.

Stap 4. Herstel en nazorg

Onder supervisie en zorg van Dr Pirayesh en zijn team blijft u een paar uur comfortabel in onze kliniek, totdat u naar huis kunt. U moet worden opgehaald of kunt met een taxi naar huis. U krijgt pijnstillers en instructies over wondverzorging. 

  • Na een dag wordt de drain verwijderd.

  • U moet een paar dagen rust nemen en mag u zich niet inspannen, bukken of tillen. 

  • Na een week worden de hechtingen en tape verwijderd.

  • Tijdens de eerste 48 uur na de operatie kan er zwelling en verkleuring optreden die meestal zeven tot tien dagen aanhouden. 

  • In de regel zult u binnen tien dagen uw gewone activiteiten weer kunnen hervatten. 

  • De herstelperiode duurt meestal zo’n 6 weken, u mag in deze periode niet zwaar tillen, autorijden, huishoudelijk werk verrichten, naar de zonnebank of sauna en alcohol drinken of bloedverdunnende medicijnen innemen (paracetamol mag wel).

  • De littekens vervagen na twee maanden maar zullen altijd zichtbaar blijven.

Stap 5. Wondgenezing en littekens 

Dr Pirayesh is zeer vooruitstrevend als het gaat om het bevorderen van een snelle wondgenezing en hij ontwikkelde voor zijn patiënten een speciaal programma, APS Scar Care. Hij past laserbehandelingen toe, waarvan bewezen is dat ze wondgenezing bevorderen en littekens helpen verminderen, crèmes op basis van Aloë Vera, en zo nodig injecties. Door deze aanpak hebben veel van Dr Pirayesh’ patiënten nauwelijks opvallende littekens. Het is echter niet van tevoren vast te stellen welke patiënten hier wel problemen mee zullen ervaren.

bottom of page