top of page

Borstaugmentatie met Lift

Heeft u slappe, hangende borsten met te weinig volume en afhangende tepels en wilt u vollere, rondere borsten en een jeugdiger silhouet, dan bent u een goede kandidaat voor een borstlift in combinatie met een borstvergroting. 

Herstel
Behandeling
Anesthesie
Consultatie
Feiten over borstvergroting met lift 

Bij borsten die slechts een beetje hangen, kan een borstvergroting door het plaatsen van implantaten voldoende zijn om uw borsten te liften. Maar bij borsten die wat meer hangen of overtollige huid hebben, wordt het resultaat veel beter als gekozen wordt voor een combinatie van een borstvergroting met lift. Dat komt omdat een implantaat gemiddeld 250 gram weegt, en dat gewicht zal de borsten alleen maar meer laten hangen als ze niet ook gelift worden. En een natuurlijk uitziend silhouet van de borsten wordt juist bereikt door het bovenste deel van de borsten voller te maken. Een combinatie borstvergroting met lift wordt ook vaak toegepast op vrouwen die door een maagverkleining of maagbandoperatie veel gewicht hebben verloren. 

Verbeterde procedure 

Als iemand vroeger koos voor een borstvergroting met lift, dan werden deze operaties in verschillende fasen uitgevoerd: eerst de lift en in een later stadium de borstvergroting. Tegenwoordig worden deze procedures in één operatie uitgevoerd.
De resultaten zijn vaak zelfs beter dan een gefaseerde benadering omdat er minder huid verwijderd hoeft te worden, waardoor er ook minder littekens zullen zijn. Daarbij heeft onderzoek aangetoond dat er geen groter risico op complicaties is als de procedures gecombineerd worden. Natuurlijk geven patiënten ook de voorkeur aan één operatie in plaats van twee. 

Prothesen

Dr Pirayesh werkt exclusief met borstprothesen van Mentor, de veiligste siliconenprothesen op de markt met een levenslange garantie tegen lekkage en kapselvorming. Misschien bent u huiverig voor siliconenprothesen, omdat er op tv en internet nogal wat nare verhalen de ronde doen. Het is goed om twee dingen te weten:

  1. Het gaat in die verhalen vrijwel altijd om (oude) prothesen met vloeibare siliconen. De borstprothesen van Mentor zijn gevuld met een siliconengel, die ongeveer net zo dik is als jonge kaas. Daarom zal de inhoud van Mentor prothesen, zelfs na ernstig trauma van het borstgebied, op hun plaats blijven zitten en operatief verwijderd kunnen worden. Om de verbeteringen van de prothesen te verduidelijken: ging er twintig jaar geleden een autoruit kapot, dan lag de hele auto én de straat onder de splinters, maar bij nieuwe auto’s zit er een folie op de ruiten waardoor ze nog wel kapot gaan, maar niet versplinteren. En dat is vele malen veiliger.

  2. Het Amerikaanse National Cancer Institute heeft grote wetenschappelijke studies opgezet waaruit geconcludeerd wordt dat vrouwen met siliconenprothesen geen hoger gezondheidsrisico lopen dan vrouwen zonder implantaten. Ook werd er geen verband met mogelijke ziekten gevonden. Echter, de aanwezigheid van prothesen maakt borstonderzoeken, zoals mammografie, wat lastiger. Als u een mammogram of andere diagnostische borstscreening laat doen, is het belangrijk om te zorgen dat de radioloog weet dat u siliconenprothesen heeft, zodat hij of zij de voor u meest geschikte screeningsmethode kan gebruiken.
     

Borstaugmentatie met lift - de procedure in het kort 

Duur operatie: 2 tot 3 uur
Soort anesthesie: lichte, volledige narcose, toegediend door een gespecialiseerde anesthesist.
Lengte verblijf: poliklinisch, u kunt na ongeveer 4 uur na de operatie naar huis.
Post-operatie: lichte zwelling en gevoeligheid. U krijgt van ons een sport-bh die u moet dragen, pijnstillers en instructies over wondverzorging.
Complicaties: zeer zeldzaam: vochtophopingen, infecties, onrustig litteken.
Herstelperiode: 1 week na de operatie kunt u uw normale bezigheden hervatten, 2 weken niet zwaarder tillen dan 5 kilo, daarna 4 weken niet zwaarder tillen dan 10 kilo.
Resultaten: met de moderne, veilige protheses heeft u meer dan tien jaar plezier van uw borstvergroting. Omdat uw lichaam en levenssituatie verandert, zult u wellicht na verloop van tijd een vervanging van de protheses of een borstlift nodig hebben.
Littekens: de hechtingen worden binnen een week door de chirurg verwijderd en na enkele maanden zijn uw littekens vervaagd. Dr Pirayesh gebruikt het door hem ontwikkelde programma, APS Scar Care, om zorg te dragen voor een zo fraai mogelijk litteken, met toepassing van crèmes op basis van Aloë Vera, laserbehandelingen en zo nodig injecties.

Een Borstaugmentatie met lift in 6 stappen 

Op de dag van uw operatie zal Dr Pirayesh markeringen aanbrengen terwijl u rechtop staat, zodat de huidige grootte en positie van uw borsten en tepels goed in kaart kunnen worden gebracht. Daarnaast worden er foto’s gemaakt voor uw medisch dossier.

Stap 1. Anesthesie

U krijgt door middel van een infuus in uw hand of arm een lichte, algemene verdoving toegediend door een gespecialiseerde anesthesist en zijn team. Zij houden u gedurende de gehele operatie nauwlettend in de gaten en zorgen ervoor dat u comfortabel en veilig bent. De anesthesist bespreekt de narcose voorafgaand aan de operatie met u en beantwoordt eventuele vragen.

Stap 2. De plaatsing van de implantaten 

Dr Pirayesh maakt de met u afgesproken incisies. Nu worden de implantaten geplaatst. Vervolgens wordt u in zittende positie gebracht. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat de implantaten symmetrisch zijn en op de juiste plaats zitten. Tijdens het consult heeft Dr Pirayesh u verteld of de implantaten voor of achter de borstspier geplaatst moeten worden voor het mooiste resultaat, of half achter de borstspier (de zgn. dual plane techniek). Dr Pirayesh zal met behulp van meerdere pasprotheses heel precies de meest optimale prothesegrootte uitkiezen, waarna de definitieve protheses geplaatst worden.

Stap 3. Het liften van de borsten 
  • Als de implantaten op de juiste plaats zitten, begint Dr Pirayesh met de borstlift. 

  • Het onderliggende borstweefsel wordt gelift en opnieuw gevormd om de contour en de stevigheid van de borsten te verbeteren 

  • De tepel en tepelhof worden opnieuw geplaatst op een natuurlijker en jeugdiger hoogte

  • Indien nodig zullen vergrote tepelhoven worden verkleind

  • De overtollige huid wordt verwijderd om verminderde elasticiteit op te vangen.

Stap 4. Dichtmaken van de incisies 

Als uw borsten opnieuw gevormd zijn en de overtollige huid verwijderd is, wordt de overgebleven huid strakker als de incisies worden dichtgemaakt. Sommige incisies zullen verborgen zijn in de natuurlijke contouren van uw borsten, sommigen blijven zichtbaar maar zullen na verloop van tijd beduidend vervagen. De hechtingen zitten diep in het borstweefsel om steun te bieden aan de nieuwgevormde borsten. Dr Pirayesh gebruikt hechtdraden en/of chirurgische tape om de huid dicht te maken en de wonden te beschermen. Een klein, dun slangetje (drain) kan tijdelijk onder uw huid worden geplaatst om overtollig bloed of vocht dat eventueel na de operatie is achtergebleven, af te voeren. Het resultaat van uw borstvergroting met lift is direct zichtbaar. 

Stap 5. Herstel en nazorg 

Dr Pirayesh geeft u concrete schriftelijke instructies mee, met daarin hoe u in de weken na de operatie voor uw borsten moet zorgen, welke medicatie u moet gebruiken voor een optimale genezing en minimale kans op infecties. Bij de vervolgafspraken spreekt u hem altijd persoonlijk, zodat u eventuele bijzonderheden met hem kunt bespreken en vragen kunt stellen. Binnen een week na de operatie controleert hij uw wonden en verwijdert hij uw hechtingen. Na verloop van tijd zal de zwelling verminderen en zullen de littekens vervagen. Mocht u vragen hebben kunt u Dr Pirayesh via whatsapp een berichtje sturen, hij beantwoordt u vragen graag.  

Stap 6. Wondgenezing en littekens

Dr Pirayesh is zeer vooruitstrevend als het gaat om het bevorderen van een snelle wondgenezing en hij ontwikkelde voor zijn patiënten een speciaal programma, APS Scar Care. Hij past laserbehandelingen toe, waarvan bewezen is dat ze wondgenezing bevorderen en littekens helpen verminderen, crèmes op basis van Aloë Vera, en zo nodig injecties. Door deze aanpak hebben veel van Dr Pirayesh’ patiënten nauwelijks opvallende littekens. Het is echter niet van tevoren vast te stellen welke patiënten hier wel problemen mee zullen ervaren.

bottom of page