top of page

Facelift

Uw gezicht is zeer bepalend voor hoe u eruitziet en hoe u zich voelt. Het is het eerste wat u ziet als u ’s morgens in de spiegel kijkt en het eerste wat mensen zien als ze u ontmoeten. Ondanks dat u veel geld uitgeeft aan serums en crèmes om de tekenen van veroudering tegen te gaan, zullen factoren als zwaartekracht, zon, milieu, roken, verdriet en stress toch hun tol eisen van uw gezicht. Ziet u in de spiegel een moe gezicht met losse huid, hamsterwangen en een slappe nek? Onze innovatieve facelift procedures kunnen zorgen dat u er weer net zo fris, ontspannen en jong uitziet als u zich voelt. De nieuwste faceliften zijn tegenwoordig veel minder belastend dan vroeger, met een kortere hersteltijd en kleinere littekens.

PROF. ALI PIRAYESH

"Het resultaat moet natuurlijk, fris en jong zijn. Alsof je net op vakantie bent geweest."

Herstel
Behandeling
Anesthesie
Consultatie
Feiten over de facelift

Bij het ouder worden ondergaat de huid een aantal veranderingen. Cellen delen zich langzamer en de lederhuid wordt dunner. De lederhuid bestaat uit onder andere elastine en collageen. Elastine geeft de huid elasticiteit en collageen houdt de huid strak. Na verloop van tijd breken deze proteïnes af, waardoor de huid losser wordt en gaat zakken. Bovendien veranderen de spieren en het neemt het vetweefsel onder de huid af, waardoor lijnen en rimpels worden veroorzaakt en kwabjes en deukjes in het gezicht ontstaan. 

Littekens vrijwel onzichtbaar

Tegenwoordig worden incisies bij faceliften zeer zelden uitgevoerd aan de voorkant van het oor; maar achter het kleine knobbeltje dat zich aan de voorkant van het oor bevindt, onder de oorlel, achter het oor, of ze verdwijnen in de haarlijn. De oude haarlijn blijft behouden en de oren worden niet naar beneden gedrukt en veranderen niet qua vorm of positie ten opzichte van uw gezicht. Door de nieuwste technieken zijn de littekens zelfs de dag na de operatie nauwelijks zichtbaar. Niet alleen de huid, maar ook de diepe lagen onderhuids bind- en spierweefsel worden opnieuw opgebouwd en gelift, waardoor uw gezicht niet alleen strakker wordt, maar een natuurlijke, frisse en ontspannen uitstraling krijgt. Gelukkig zijn de strakgetrokken gezichten met een harde uitstraling echt verleden tijd - mits u kiest voor een ervaren en kundig plastisch chirurg. 

Teleurstellende resultaten van mini facelift

Dr Pirayesh voert weinig mini faceliften uit omdat patiënten over het algemeen teleurgesteld zijn over de beperkte resultaten. Een mini facelift en een full facelift maken gebruik van dezelfde incisies, maar een mini facelift geeft een beperktere lift en rekt alleen de huid uit, terwijl een full facelift een beter, en langduriger resultaat geeft.

Threadlifts: tijdelijk effect, grote kans op complicaties

Op dit moment zijn zogenaamde niet operatieve ‘threadlifts’ een hype, waarbij weefsel wordt vastgemaakt en opgehangen aan draden die na verloop van tijd vanzelf zouden moeten oplossen. De ervaring leert dat deze threadlifts slechts een zeer tijdelijk effect geven en mogelijk ernstige complicaties kunnen veroorzaken doordat het eigenlijk semipermanente fillers zijn die in de gevoelige onderhuidse gezicht laag worden aangebracht. Dr Pirayesh is dan ook absoluut geen voorstander van threadlifts.

Soorten facelifts:

Wenkbrauwlift

Als toepassing van botox en fillers niet het gewenste resultaat behalen, kunnen de wenkbrauwen gelift worden door verschillende technieken van wenkbrauwophanging. Middels een eenvoudige ingreep, met een litteken in de haargrens kan de zijkant van de wenkbrauw gelift worden; dit kan apart of tijdens een faceliftprocedure (zogenaamde fogli-methode). Een volgende mogelijkheid is om tijdens een ooglidcorrectie een wenkbrauwlift uit te voeren. 

De MAC’S Lift

Een procedure die Dr Pirayesh als geen ander beheerst: hij schreef in 2001 het eerste hoofdstuk in het eerste boek over de nu zo populaire MACS-lift. Het is een minder ingrijpende facelift en wordt daarom veel toegepast. Dr Pirayesh heeft een aantal tekortkomingen aan deze procedure verbeterd, zoals de herstructurering van de wang en de verbetering van de nek. Vooral verbetering en verjonging in de hals regio kan niet bevredigend worden uitgevoerd met behulp van de eenvoudige MACS-lift. 

Mid-Facelift of Wanglift

Een midfacelift of wanglift is de volledige oplossing voor mensen die holle ogen, wallen en ingevallen wangen hebben. In eerste instantie kan het middelste deel van het gezicht behandeld worden met fillers, Platelet Rich Plasma en lasers. Als deze niet meer toereikend zijn, wordt door een midfacelift het middelste deel van het gezicht, de wang, met onzichtbare, diepe hechtingen vastgemaakt aan het zeer sterke weefsel rondom het onderste gedeelte van uw oogkas. Hierdoor is het niet afhankelijk van het slappe onderste ooglid, zoals bij een traditionele onderooglidcorrectie. De incisie van een midfacelift valt net onder de onderste wimpers. Alle overige hechtingen worden onder uw huid verborgen. De herstelperiode van een midfacelift is ongeveer twee weken. Door zijn ervaring in Engeland, Brazilië en België, waar hij met veel plastische chirurgisch collega’s heeft gewerkt, heeft Dr Pirayesh zich de techniek van de midfacelift eigen gemaakt en een aantal vernieuwingen toegepast, met name voor de veiligheid van het onderooglid.

Hals- en Facelift

de hals veroudert vaak sneller dan het gezicht: de huid wordt slapper, het vet uit uw gezicht is gezakt waardoor u kwabjes aan uw kaaklijn krijgt (de zogenaamde ‘hamsterwangen’), en soms ontstaat door een vetophoping een zogenaamde ‘kalkoenhals’. Bij een hals- en facelift wordt zowel het onderste deel van het gezicht als de hals gelift. De hals- en facelift wordt vaak gecombineerd met liposculptuur van het gebied onder de kin, de kaak/wang en de het bovenste deel van de hals voor het mooiste resultaat.

APS deep plane facelift

Dr Pirayesh heeft de APS deep plane facelift ontwikkeld vanuit de wetenschap dat uw gezicht niet op één- of twee facetten, maar op drie facetten veroudert: uw huid verslapt, het weefsel onder uw huid verzakt en uw gezicht verliest op bepaalde plekken haar jeugdige volheid: de lippen, marionetlijnen, bij de slapen en rond de ogen. Met de APS deep plane facelift worden alle drie deze facetten tegelijk aangepakt: uw gezicht krijgt een strakker contour, jeugdige volheid en een verbeterde huidstructuur. Eerst worden alle zones van het gezicht gelift: de halsspieren worden verstrakt, de bovenlip en het bovenste ooglid worden gelift en de wenkbrauwen worden (minimaal) gelift. Het fundament van het gezicht, ook wel SMAS-weefsel genoemd, wordt gelift, waardoor de huid er ook direct veel strakker gaat uitzien. Met micro-lipofilling worden de gebieden die hun natuurlijke volheid zijn verloren, weer opgevuld. Tot slot krijgt uw huid met laser resurfacing een gladdere, egalere en jongere uitstraling. Waar bij traditionele faceliften patiënten bijvoorbeeld bij hun ogen verouderen terwijl de zijkant van hun gezicht strak naar boven is gedrukt, geeft de APS deep plane facelift een natuurlijk, fris en ontspannen resultaat.

Revisie facelift 

Regelmatig wordt Dr Pirayesh gevraagd om hersteloperaties uit te voeren na procedures die elders zijn uitgevoerd. Veel voorkomende problemen zijn oren die naar beneden worden getrokken, een haarlijn waarin de littekens van een eerdere facelift zichtbaar zijn, een ‘te strakgetrokken’ facelift, slechte verspreiding van volume of te veel volume in de wangen, en het verdwijnen van vet dat met het vorderen van de jaren het gezicht een steeds hollere blik geeft. Vaak worden deze problemen gecorrigeerd door een lift van het middelste gedeelte van het gezicht en het repareren van de diepgelegen SMAS weefsellagen, wordt de haarlijn gecorrigeerd, de oorlellen opnieuw geopereerd en het volume hersteld. Een revisie facelift is veel complexer dan een eerste facelift en vereist een zeer ervaren en bekwaam plastisch chirurg.

PROF. ALI PIRAYESH

"Veel patiënten zeggen: ik zie er veel ouder en vermoeider uit dan ik me voel! Ik vind het fijn dat ik die balans dan weer kan herstellen.”

Aanvullende behandelingen voor een optimaal resultaat

  • Vetverplaatsing of lipofilling: Dr Pirayesh heeft de bestaande lipofilling technieken verder ontwikkeld en verbeterd, en behoort nu tot een kleine groep plastische chirurgen in Europa die de hele reeks behandelingen beheerst, van lipofilling tot en met vergevorderde procedures voor stamcelverbetering. Zo is de ADRC of stamcelfacelift een nieuwe techniek waaraan tientallen jaren van onderzoek voorafging. Door middel van micro-liposuctie wordt vet weggenomen, waarna dit vet gezuiverd wordt en de stamcellen en de cellen die bloedvaten en groeifactor produceren lokaal worden teruggeplaatst met een injectienaald. Veel cellen werden door de traditionele zuiveringsbehandeling beschadigd, waarna ongeveer 60% van de vetcellen stierf. Met de techniek die Dr Pirayesh gebruikt, wordt het weefsel niet beschadigd en zorgt het verfijnde zuiveringsproces voor een veel hogere overlevingskans van 85% en dus een succesvolle terug-plaatsing met een langduriger resultaat. Deze nieuwe techniek heeft de voorkeur boven wangimplantaten, die vroeger werden gebruikt om volume in het midden van het gezicht te herstellen. Deze implantaten leveren echter nogal wat problemen op: ze vergroeien met het bot, worden daardoor steeds meer zichtbaar en kunnen heel moeilijk verwijderd worden. Daarnaast kunnen ze een zenuw beschadigen en een verdoofd gevoel of zelfs pijn veroorzaken.

  • Liften of hervormen van de lip: dunne lippen met rimpels kunnen een gezicht een boze, zuinige uitstraling geven. Soms is dit met fillers op te lossen, maar als het lippenrood te ver naar binnen gedraaid zit, kan een lip lift uitkomst bieden. De bovenlip wordt iets naar boven gelift, waardoor de lippen het gezicht weer een vriendelijke uitstraling geven. 

  • Lasers worden toegepast om uw huid strakker te maken en nieuw collageen te laten produceren. Bij deze behandeling is geen verdoving nodig en u kunt na afloop direct weer uw normale bezigheden hervatten.

  • Liposculptuur onder de kin: vetophopingen onder de kin kunnen door middel van liposuctie en/of liposculptuur verwijderd worden waardoor u weer uw strakke kaaklijn terugkrijgt. Onder de kin wordt een kleine incisie gemaakt. Genezing duurt ongeveer zeven dagen.

De allernieuwste technieken

Dr Pirayesh heeft overal ter wereld de allerbeste training gekregen en ervaring opgedaan. Hij is een pionier op het gebied van de meest gevorderde facelifttechnieken, heeft veel gepubliceerd en geeft seminars, die door plastische chirurgen over de hele wereld worden bijgewoond. Zo presenteerde hij tijdens de ISAPS-conferentie in Rio de Janeiro in september 2014 zijn innovatieve facelift technieken bij 103 patiënten die problemen met permanente fillers ondervonden.

Het verschil tussen een adequate facelift en een fantastische facelift is dat Dr Pirayesh de tijd neemt om alle kenmerken van uw gezicht apart, en uw gezicht als geheel, zeer gedetailleerd te onderzoeken. Hierdoor kan hij bepalen welke combinatie van behandelingen een harmonieus resul-taat geven. Hij denkt dus niet in hokjes van enkele, snelle behandelingen met als gevolg een onnatuurlijk, strakgetrokken gezicht. Hij kiest voor een combinatie van diverse behandelingen, die er samen voor zorgen dat uw gezicht een natuurlijke, ontspannen en frisse uitstraling krijgt. Omdat Dr Pirayesh altijd de allernieuwste technieken gebruikt, bent u zeker van een langdurig resultaat. Hij voert de aanvullende behandelingen als stamcelfacelift, laser resurfacing en fillers zelf uit, zodat hij de controle heeft over het door u gewenste eindresultaat. 
 

Het begint bij het consult 

Geen twee gezichten zijn hetzelfde. Ook de cosmetische wensen en verwachtingen van patiënten zijn uniek. Om ervoor te zorgen dat u tevreden bent met het eindresultaat, ontwikkelt Dr Pirayesh voor elke patiënt een chirurgische aanpak op maat. Tijdens het consult neemt hij ruim de tijd om u te leren kennen, uw wensen met u te bespreken en helpt hij u een weloverwogen beslissing te nemen. 

Hij neemt uw medische historie met u door, onderzoekt u en bekijkt de toestand van uw huid en evalueert de onderliggende weefsels. Daarnaast wijst u aan wat u aan uw gezicht wilt verbeteren. Dr Pirayesh zal aangeven of dat realistisch en mogelijk is en welk soort facelift voor u de beste optie is. Een foto van u rond uw vijfendertigste levensjaar is handig als referentie voor de structuur van uw gezicht.

 

Hij zal u informeren over andere behandelingen die, als aanvulling op uw facelift operatie, het resultaat zullen vergroten. Hij bespreekt de techniek die hij bij u zal gebruiken en beantwoordt uw vragen. U ontvangt instructies over hoe u zich moet voorbereiden op de operatie en informatie over de kosten.

 

Wij adviseren u om na dit consult rustig de tijd te nemen om te bedenken of u voor een operatie kiest. Wij zullen u nooit onder druk zetten, we vinden het belangrijk dat u een beslissing neemt waar u zowel nu als in de toekomst helemaal achter staat. 
 

Facelift operatie - de procedure in het kort 

Duur operatie: 3 tot 6 uur


Soort anesthesie: lichte, volledige narcose, toegediend door een gespecialiseerde anesthesist
 

Lengte verblijf: poliklinisch, meestal 1 overnachting. U moet worden opgehaald, u kunt voorlopig niet autorijden.
 

Post-operatie: zwelling en gevoeligheid. De eerste nacht wordt er een verband om uw gezicht aangebracht tegen de zwelling. De volgende dag zal Dr Pirayesh dit verband persoonlijk verwijderen. U krijgt dan een elastische bandage voor uw hals en gezicht die u gedurende 1 week dag en nacht moet dragen, en gedurende de tweede week alleen ‘s nachts. U krijgt pijnstillers en instructies over wondverzorging. 
 

Complicaties: zeldzaam: vochtophopingen, infecties, tijdelijk verminderd gevoel rondom de oren
Herstelperiode: Over het algemeen is een facelift operatie niet pijnlijk en met juist gebruik van pijnstillers goed te doen. Meestal kunt na één tot twee weken weer uw dagelijkse werkzaamheden hervatten. Na enkele maanden zijn uw littekens, die verborgen zijn in uw haarlijn, achter uw oren in en natuurlijke huidplooien, vervaagd. 
 

Resultaten: een faceliftprocedure zorgt voor een natuurlijk strakke kaaklijn en een fraaie hals. U zult er jonger, frisser en natuurlijk uitzien. U hoeft niet bang te zijn voor een strakgetrokken gezicht zoals je vaak leest en hoort.
 

Littekens: Dr Pirayesh gebruikt het door hem ontwikkelde programma, APS Scar Care, om zorg te dragen voor een zo fraai mogelijk litteken, met toepassing van crèmes op basis van Aloë Vera, laserbehandelingen en zo nodig injecties. 

Een facelift operatie in 6 stappen

Op de dag van uw operatie zal Dr Pirayesh foto’s maken van uw gezicht in verschillende standen, zodat u later het resultaat goed kunt beoordelen. Daarnaast worden er foto’s gemaakt voor uw medisch dossier.

Stap 1. Anesthesie

U krijgt door middel van een infuus in uw hand of arm een lichte, algemene verdoving toegediend door een gespecialiseerde anesthesist en zijn team. U wordt gedurende de gehele operatie nauwlettend in de gaten gehouden en zij zorgen ervoor dat u comfortabel en veilig bent. De anesthesist bespreekt de narcose voorafgaand aan de operatie met u en beantwoordt eventuele vragen.

Stap 2. Verschillende technieken

Lees hier meer over de verschillende aanvullende behandelingen die het resultaat van een facelift operatie kunnen vergroten. Dr Pirayesh heeft vooraf de voor u beste combinatie van behandelingen met u besproken. 

Stap 3. De incisies

Na de narcose maakt Dr Pirayesh de incisies in de plooi voor of in het oor, achter het oor en in uw haarlijn en maakt hij de huid los van de onderliggende vet- en spierlagen. De diepere lagen van uw gezicht worden gelift, het teveel aan huid wordt weggesneden en in het geval van liposuctie wordt het teveel aan vet weggezogen. 

Stap 4. Hechten en verbinden van de behandelde gebieden

De incisies worden met zeer kleine onderhuidse en bovenhuidse hechtingen gesloten. Er wordt tape over een deel van de incisie aangebracht. Door speciale hechttechnieken behouden de oren een natuurlijke positie en oogt uw gezicht ontspannen. Zelfs net na de operatie zijn de littekens nauwelijks zichtbaar. 

Stap 5. Herstel en nazorg

Onder supervisie en zorg van Dr Pirayesh en zijn team blijft u een paar uur comfortabel in onze operatiekliniek, totdat u naar huis kunt. In sommige gevallen moet u een nachtje blijven. U moet worden opgehaald of kunt met een taxi naar huis. U krijgt pijnstillers en instructies over wondverzorging. 

•    over het algemeen is een facelift operatie niet pijnlijk en met juist gebruik van pijnstillers goed te doen.
•    u mag geen alcohol of bloed verdunnende pijnstillers zoals aspirine innemen (paracetamol mag wel)
•    de eerste dagen zijn uw gezicht en ogen gezwollen en kunt u bloeduitstortingen krijgen, de meesten zijn binnen twee weken verdwenen.
•    u draagt de eerste week een verband om uw hoofd om zwelling en te grote druk op de operatiewonden te voorkomen, en de tweede week alleen ‘s nachts. 
•    u mag het verband afdoen om te douchen of uw haar te wassen, maar het water mag niet te heet zijn om zwelling te voorkomen
•    u moet een paar dagen rust nemen, en mag zich niet inspannen, bukken of tillen en moet uw hoofd zoveel mogelijk omhooghouden
•    na een week worden de hechtingen verwijderd en kunt u langzamerhand weer uw normale taken oppakken, mits u rustig aan doet
•    één tot twee weken na de ingreep kunt u weer gaan werken, mits u daarbij geen zware lichamelijke inspanning hoeft te verrichten
•    de totale herstelperiode duurt een aantal maanden, waarin uw gezicht strak kan aanvoelen.
•    u mag gedurende de herstelperiode niet naar de zonnebank of naar de sauna, en geen alcohol of bloed verdunnende pijnstillers zoals aspirine innemen (paracetamol mag wel).
•    vanaf 4 tot 6 weken na de ingreep kunt u uw normale bezigheden weer oppakken
•    na een aantal maanden zijn uw littekens (die verborgen zijn in uw haarlijn, achter uw oren in en natuurlijke huidplooien), vrijwel vervaagd.
 

Stap 6. Wondgenezing en littekens

Dr Pirayesh is zeer vooruitstrevend als het gaat om het bevorderen van een snelle wondgenezing en hij ontwikkelde voor zijn patiënten een speciaal programma, APS Scar Care. Hij past laserbehandelingen toe, waarvan bewezen is dat ze wondgenezing bevorderen en littekens helpen verminderen, crèmes op basis van Aloë Vera, en zo nodig injecties. Door deze aanpak hebben veel van Dr Pirayesh’ patiënten nauwelijks opvallende littekens. Het is echter niet van tevoren vast te stellen welke patiënten hier wel problemen mee zullen ervaren. 

bottom of page