top of page

Fillers

Uw gezicht is het eerste wat u ziet als u ’s morgens in de spiegel kijkt en het eerste wat mensen zien als ze u ontmoeten: het reflecteert hoe u zich voelt. Dure serums en crèmes kunnen uw huid goed verzorgen en elastisch houden, maar ze kunnen één belangrijk gevolg van veroudering niet verhelpen: volumeverlies. Waar jonge mensen op cruciale plaatsen in het gezicht volume hebben, zorgt het verlies van volume voor een vermoeide, soms chagrijnige uitstraling. Fillers worden toegepast om rimpels te verzachten en/of volume terug te geven, zodat uw gezicht er minder vermoeid, zachter en voller uitziet. Op een natuurlijke manier. U ondervindt weinig tot geen pijn en de resultaten zijn meestal één tot anderhalf jaar zichtbaar.

DR ALI PIRAYESH

"Het geheim is om met zo min mogelijk middelen een zo natuurlijk mogelijk resultaat te krijgen."

Verschillende types Fillers:

  1. Permanente fillers zoals siliconenolie, Artecoll®, Artefill®, Aquamid®, Dermalive® en Bioalcamid® worden in verband gebracht met bultvorming en chronische problemen zoals ernstige infecties. De Nederlandse Vereniging van Plastisch Chirurgen heeft daarom het gebruik van permanente fillers verboden. Dr Pirayesh is gespecialiseerd in het verwijderen en corrigeren van de soms desastreuze complicaties die ondeskundige artsen met deze fillers hebben veroorzaakt.

  2. Semipermanente fillers zoals Sculptra® of Ellanse® zijn bedoeld om langer effect te hebben, maar veroorzaken vaak littekenachtig bindweefsel onder de huid: herhaaldelijk gebruik van deze middelen moet worden afgeraden. Uiteraard worden deze fillers bij APS niet toegepast.

  3. Tijdelijke fillers zoals Belotero®, Juvederm® (Volbella®, Volift®, Voluma®), Teoxane® (RHA 1-4, Redensity 2, speciaal ontwikkeld voor traangoten) en Radiesse® zijn compleet veilig en bestaan uit de lichaamseigen stoffen hyaluronzuur en - in het geval van Radiesse - calcium. Deze fillers in de vorm van een heldere gel - met verschillende sterktes - worden binnen een paar maanden tot een jaar vanzelf afgebroken en veroorzaken geen allergische reacties. Moderne fillers zijn langer houdbaar en geven een gladdere, natuurlijke look. De effecten blijven bij de meeste patiënten tot een jaar zichtbaar, omdat hyaluronzuur zorgt dat de huid zelf weer meer collageen gaat aanmaken.

  4. Lipofilling is een manier om volume terug te brengen met vetcellen die uit uw eigen lichaam geoogst worden. Dr Pirayesh heeft een techniek ontwikkeld die voor een langduriger resultaat leidt dan voorheen het geval was. 

Voorbeelden van indicaties voor het gebruik van fillers: 

Fronslijnen opvullen

Diepgelegen slapen
Zijkant wenkbrauwen
Diepgelegen traangoten (wallen)
Ingevallen wangen
Naso-labiale lijnen (neus-mond)
Liplijnen, bijvoorbeeld door roken
Lipvergroting, bijvoorbeeld bij dunner geworden lippen
Marionetlijnen (mond-kin)
Kin of neus met te weinig definitie
Slappe kaaklijn
Acné littekens
Filler procedure

Een filler behandeling bij APS ziet er als volgt uit: het te injecteren gebied wordt gereinigd met antiseptische doekjes. Een verdoving is niet nodig omdat we flinterdunne injectienaalden gebruiken en omdat de fillers vaak verdovende lidocaïne bevatten. Dr Pirayesh maakt kleine markeringen op de locaties waar u meer volume nodig heeft. De te behandelen gebieden worden geïnjecteerd, u voelt alleen kleine prikjes die een paar seconden per injectie duren. Daarna worden de behandelde gebieden gereinigd en mag u uw make-up bijwerken. 

De gehele behandeling duurt ongeveer tien tot vijftien minuten. U kunt rondom de geïnjecteerde gebieden een geringe zwelling verwachten, die maximaal vier uur aanhoudt. De volgende dag is dit helemaal weggetrokken. 
 

Weinig complicaties bij tijdelijke fillers

We zien zelden complicaties bij het gebruik van veilige fillers. Een enkele keer kan er een bloedvaatje aangeprikt worden waardoor een blauwe plek ontstaat en de huid kan wat rood, gevoelig of gezwollen zijn. Deze complicaties verdwijnen binnen twee tot drie dagen.

Verwijderen Permanente Fillers

Ernstige complicaties bij (semi-)permanente fillers

We zien zelden complicaties bij het gebruik van onze veilige fillers. Af en toe kan een bloedvat worden doorboord, wat blauwe plekken en een rode, gevoelige of gezwollen huid veroorzaakt. Deze bijwerkingen verdwijnen binnen twee tot drie dagen.

Gespecialiseerd in het verwijderen en corrigeren van (semi-)permanente fillers

Dr. Pirayesh is gespecialiseerd in het verwijderen van (semi-)permanente fillers. Hij haalt veel voldoening en plezier uit het repareren van beschadigde gezichten of lichamen van patiënten bij wie slecht uitgevoerde procedures zijn uitgevoerd. Vaak gebeurt dit via een kleine incisie aan de binnenkant van de wang, met behulp van een door hem ontwikkelde microliposuctietechniek. In veel gevallen is het enige alternatief het operatief verwijderen van de restanten van de fillers. Als u ernstige bijwerkingen van (semi-)permanente fillers heeft ontwikkeld, zult u Dr. Pirayesh vechtend in uw hoek vinden. Hij zal er alles aan doen om de schade zoveel mogelijk te herstellen, waarbij hij alleen veilige en natuurlijke technieken en middelen gebruikt.

bottom of page