top of page

Dr Ali Pirayesh

Ali Pirayesh Amsterdam Plastic Surgery.jpg

Dr Ali Pirayesh is een plastisch, reconstructief en esthetisch chirurg van wereldfaam. Hij is gespecialiseerd in alle aspecten van esthetische chirurgie van gezicht, borst, decolleté en lichaam. Daarnaast is Dr Pirayesh een autoriteit in het toepassen van medische lasers en injectables, vaak ook om het esthetisch effect van chirurgische ingrepen te vergroten. Hij is bovendien zeer ervaren in het behandelen van patiënten die kampen met complicaties van cosmetische chirurgie of permanente fillers.

aps_eva velders_5886.jpg

DR ALI PIRAYESH

Ik geloof dat een plastisch chirurg zijn reputatie niet alleen verdient aan de 
patiënten die hij opereert, maar zeker ook aan de patiënten die hij een andere keuze geeft
"

Curriculum Vitae

1997

Artsexamen Universiteit van Leiden, cum laude

2000

Diploma Algemene Chirurgie behaald aan Royal College of Surgeons, Londen

2001

Werkzaam in brandwondencentrum Universitair Ziekenhuis Gent, start doctoraal onderzoek aan afdeling plastische chirurgie naar kunsthuid Glyaderm®

2001

Wetenschappelijke artikelen over innovatieve facelift technieken (MACS-Lift Book)

2005

Eerste toepassing Glyaderm® op patiënt. Patent van zijn uitvinding geschonken aan non-profit organisatie Euro Skin Bank

2007

Diploma Plastisch Chirurg, Universitair Ziekenhuis Gent

2007

Esthetische chirurgie en reconstructieve chirurgie Brazilië en Engeland

2008

Oprichting privékliniek voor plastische chirurgie: Amsterdam Plastic Surgery

2013-2015

Op humanitaire werkreis voor Physicians for Peace naar Colombia om gezichten van slachtoffers van brandwonden, trauma en zuuraanvallen te reconstrueren; leert Colombiaanse collega’s de toepassing van Glyaderm®

2014

Publicatie van langetermijnresultaten Glyaderm® bij 55 patiënten in internationaal vakblad Burns

2015

Docent esthetische congressen: Amsterdam, Monaco, Parijs, Londen, Bangkok, Moskou

2015

Director CFA Amsterdam: International Course on Facial Aesthetics & Injectables

2016

Bestuurslid Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie(NVPC)

2017

Voorzitter Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie (NVEPC)

2023

Associate Professor aan de University College London Medical

Opleiding en Ervaring

Dr Ali Pirayesh (1969) studeerde cum laude af aan de medische faculteit van de universiteit van Leiden. Hij vervolgde zijn chirurgische opleiding in Engeland en werd daar lid van het Royal College of Surgeons. Zijn opleiding tot plastisch chirurg voltooide hij aan de beroemde afdeling Plastische Chirurgie van de universiteit te Gent in België. Totaal heeft hij 18 jaar gestudeerd en ruim 10 jaar ervaring als plastisch chirurg.

Accreditaties

Dr Pirayesh is bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Plastische Chirurgie (NVPC), Voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie (NVEPC), Lid van Royal College of Surgeons van Engeland ( RCSEng)  en de International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).

Uitvinder Artificial Skin - Glyaderm®

Samen met zijn onderzoeksteam ontwikkelde hij de eerste, niet-commerciële kunsthuid Glyaderm®. Het patent op deze uitvinding heeft hij met zijn team geschonken aan de non- profitorganisatie Euro Tissue Bank ten behoeve van brandslachtoffers en patiënten met andere ernstige verwondingen overal ter wereld. Hij is klinisch adviseur van de afdeling Plastische Chirurgie en Brandwondencentrum van het universitair ziekenhuis te Gent en blijft daar ook onderzoek verrichten naar plastische chirurgie, brandwonden en tissue engineering.

Expert in Wondgenezing

Dr Pirayesh heeft enorm veel kennis over de structuur en genezing van de huid. Hij heeft een programma ontwikkeld, APS Scar Care, waarbij hij zorgt voor een zo fraai mogelijk litteken met toepassing van crèmes op basis van Aloë Vera, laserbehandelingen en zo nodig injecties.

Chirurgische specialismen

Dr Pirayesh is gespecialiseerd in alle aspecten van esthetische chirurgie van gezicht, borsten en lichaam. Daarnaast is hij een autoriteit in het toepassen van medische lasers en injectables (Botuline Toxine en fillers), vaak ook om het esthetisch effect van chirurgische ingrepen te vergro-ten. Hij is bovendien zeer ervaren in het behandelen van patiënten die kampen met complicaties van cosmetische chirurgie of permanente fil-lers. Naast esthetische chirurgie besteedt hij veel tijd aan het behandelen van slachtoffers van zware brandwonden en borst(kanker)reconstructies. 
Prof. dr. Pirayesh gelooft dat plastisch chirurgen hun patiënten het beste dienen door eerlijk te zijn over de resultaten die van een operatie verwacht kunnen worden, en een ingreep te weigeren als hij gelooft dat deze niet in het belang van de patiënt is.

Internationaal Werkzaam

Dr Pirayesh had de eer als deskundige uitgenodigd te worden bij humanitaire missies, waar hij gezichten van brand- en traumaslachtoffers en slachtoffers van zuuraanvallen reconstrueerde onder andere in Kasjmir (2005), het oerwoud van Brazilië (2007) en in Colombia (2013 en 2014 Art-sen voor Vrede). Hij heeft overal ter wereld gewerkt om zijn kennis en bekwaamheid in de esthetische chirurgie en plastische chirurgie te verg-roten. Prof. dr. Pirayesh heeft posities in prestigieuze klinieken voor plastische chirurgie bekleed in de Verenigde Staten, Brazilië, België en Engeland. Sinds 2008 werkt hij in verschillende ziekenhuizen en klinieken in Nederland. Hij was instrumenteel in de oprichting van de eerste huidbank in Colombia, waar de door zijn team ontwikkelde kunsthuid nu wordt vervaardigd.

Docent en Spreker

Dr Pirayesh doceert in esthetische en plastische chirurgie, medische lasers, injectables en gezichtsanatomie en wordt regelmatig uitgenodigd om overal ter wereld lezingen en workshops te geven aan collega’s en andere artsen. Twee keer per jaar organiseert hij de CFA Course (Clinical Facial Esthetics). Op deze internationale cursus komen artsen van de hele wereld om innovatieve en veilige technieken op het gebied van esthetische behandelingen te leren. Hij besteedt veel tijd en energie om op de hoogte te blijven van de wereldwijde ontwikkelingen op het gebied van plastische chirurgie, zowel op het esthetische als op het technologische vlak.

bottom of page