top of page

Instructies
Voor- en Nazorg

Veiligheid is onze eerste zorg. Daarom moet u in goede gezondheid verkeren voordat u een cosmetische ingreep ondergaat. Tijdens het eerste consult is het essentieel dat u ons uw medisch dossier verstrekt en ons vertelt welke medicijnen en supplementen u gebruikt. Daarnaast moet u de volgende richtlijnen volgen:

01/ Stop met Roken

roken heeft een negatief effect op het genezingsproces, veroorzaakt vernauwingen van uw bloedvaten en zorgt ervoor dat zuurstof niet meer in uw weefsels kan doordringen. Dit verhoogt het risico op complicaties zoals huidnecrose, waardoor cellen afsterven. Het is daarom van het grootste belang dat u gedurende ten minste twee weken voor de operatie en tijdens uw herstel niet rookt totdat uw chirurg u weer toe-stemming geeft om te roken. Als dit een probleem is, kunt u uw opties bespreken met Dr Pirayesh.

02/ Gebruik geen bloedverdunnende medicijnen

u moet vóór de operatie medicijnen vermijden, zoals vitamine E, aspirine, APC of verwante medicijnen. Deze middelen kunnen het risico op bloedingen tijdens de operatie verhogen. Voor uw herstel en de genezing van uw wonden is het essentieel om twee dagen voor en twee dagen na uw operatie geen alcohol te drin-ken.

03/ Nuttig geen alcohol

Voor uw herstel en de genezing van uw wonden is het essentieel om twee dagen voor en twee dagen na uw operatie geen alcohol te drinken.

04/ Beweeg

begin met een gematigd programma zodra uw operatie gepland is. Dit kan helpen, vooral als u te zwaar bent. Het hoeft niet ingewikkelder te zijn dan een paar keer per dag een flinke wandeling te maken.

05/ Plan uw Maaltijden

Plan uw maaltijden voor en na de operatie: in het geval van een grote operatie is het raadzaam om uw koelkast goed op te bergen, zodat u geen boodschappen hoeft te doen nadat u thuiskomt van een operatie. Het kan ook nuttig zijn om na te denken over het inschakelen van huis-houdelijke hulp.

06/ Neem Arnica tabletten

We raden u aan om twee weken voor de operatie Arnica-tabletten in te nemen. Deze zijn direct verkrijgbaar bij Holland & Barrett. Hoewel er (nog) geen wetenschappelijk bewijs is over de werkzaamheid, hebben veel mensen baat bij Arnica om blauwe plekken te verminderen. Ook is het aan te raden om dagelijks een multivitamine met zink in te nemen, dit bevordert de wondgenezing

07/ Koop Compressie Kleding

Bij bepaalde operaties zal Dr Pirayesh een compressie kledingstuk voor u bestellen. U moet dit kledingstuk vier tot zes weken na het verwijde-ren van de drain 24 uur per dag dragen (als uw operatie een drain vereist). Dit helpt de zwelling te verminderen.

08/ Laat iemand u naar huis rijden

Of u nu bij ons in de kliniek bent geopereerd of u overnacht na uw operatie in onze gespecialiseerde operatiekliniek, na een algehele narcose kunt u niet zonder hulp naar huis. U moet er dus voor zorgen dat iemand u naar huis kan brengen. Soms geldt dit ook voor de controlebezoe-ken na de operatie. Dr Pirayesh zal u vertellen wanneer u weer mag autorijden, meestal na twee weken.
Tijdens de herstelperiode is het van cruciaal belang om uw littekens, als ze eenmaal gesloten zijn, in te smeren met zonnebrandcrème SPF 30 om het genezingsproces te bevorderen. Scrub uw littekens niet met scrubhandschoenen of scrubcrèmes totdat ze volledig zijn genezen.

09/ Smeer in met SPF 30+ Zonnebrandcrème

Tijdens de herstelperiode is het van cruciaal belang om uw littekens, als ze eenmaal gesloten zijn, in te smeren met zonnebrandcrème SPF 30 om het genezingsproces te bevorderen. Scrub uw littekens niet met scrubhandschoenen of scrubcrèmes totdat ze volledig zijn genezen.

Lymfedrainage

Dr Pirayesh kan u adviseren om na uw operatie verschillende lymfedrainage behandelingen te ondergaan. Deze zijn nodig om de na de operatie verstoorde lymfevaten te stimuleren en de afvoer van opgehoopt vocht te versnellen. Deze behandelingen worden in onze kliniek gegeven door een massagetherapeut die gespecialiseerd is in lymfedrainage behandelingen.
Mocht u verder van onze kliniek wonen, dan kunnen wij een specialist aanbevelen, of u kunt er een in uw omgeving vinden - de therapeut moet ervaring hebben met lymfedrainage na een operatie. Wij adviseren de eerste twee weken driemaal per week lymfedrainage massage, en deze daarna (afhankelijk van de hoeveelheid vochtophoping) terug te brengen naar tweemaal en dan eenmaal per week. De meeste patiënten hebben na een maand geen lymfedrainage massage meer nodig. Dr Pirayesh geeft aan wanneer u deze massages kunt stopzetten. Deze behandelingen maken geen deel uit van uw behandelplan; ze moeten apart betaald worden. In sommige gevallen kunt u een vergoeding krijgen van uw zorg-verzekeraar.

bottom of page