top of page

Brazilian butt lift (BBL)

Mooiere billen met eigen vet. Ons beeld van het perfecte lichaam is continue aan verandering onderhevig. In de jaren ’80 was een androgyn, superslank lichaam de trend, de laatste jaren zijn wereldwijd Braziliaanse billen steeds populairder geworden. Ook in Nederland vragen steeds meer vrouwen hun plastisch chirurg om vollere, ronde en symmetrische billen die hun taille slanker laten lijken. Bij de Brazilian butt lift procedure wordt de grootte en vorm van de billen verbeterd op een natuurlijke manier, zonder implantaten, grote littekens en bijbehorende risico’s. Door middel van liposuctie wordt overtollig vet van uw buik, heupen, onderrug of dijen weggenomen en gereinigd, waarna de levende vetcellen in de billen worden geïnjecteerd. Eigenlijk bestaat een BBL dus uit twee procedures: uw figuur wordt verfraaid door het wegnemen van overtollig vet en de vorm en grootte van uw billen wordt verbeterd. 
 

Herstel
Behandeling
Anesthesie
Consultatie

De Brazilian butt lift heeft verschillende voordelen

 • Een verbetering van uw silhouet

 • Een verbetering van de proporties van uw lichaam

 • Geeft uw billen een gladder en strakker aanzien

 • Verbetert het aanzien van cellulitis

 • Laat uw taille er in verhouding slanker uitzien

 • De resultaten zijn (na de herstelperiode van 3-6 maanden en bij een gelijkblijvend lichaamsgewicht) blijvend

Feiten over de Brazilian butt lift

Gemiddeld is er 800 ml. vet nodig om beide billen op te vullen. Omdat slechts 50% van het weggenomen vet geschikt is voor transplantatie, wordt er tijdens de procedure 1.500 ml. vet weggenomen. Over het algemeen wordt 60-80% van het gereinigde vet blijvend opgenomen door het lichaam, het overige vet wordt de maanden na de procedure afgebroken door het lichaam. Het is daarom nodig om wat meer vet te transplanteren dan uiteindelijk gewenst is. 

Het begint bij het consult 

Geen twee vrouwenlichamen zijn hetzelfde. Ook de cosmetische wensen en verwachtingen van vrouwen zijn uniek. Om ervoor te zorgen dat u tevreden bent met het eindresultaat, ontwikkelt Dr Pirayesh voor elke patiënt een chirurgische aanpak op maat. Tijdens het consult neemt hij ruim de tijd om u te leren kennen, uw wensen met u te bespreken en helpt hij u een weloverwogen beslissing te nemen. 

Hij neemt uw medische historie met u door, bespreekt uw huidige en eventueel gewenste gewicht, onderzoekt uw billen, huid en plaatsen met overtollig vet die geschikt zijn voor liposuctie. Hij bespreekt de gewenste grootte en positie van uw billen, de nazorg en de te verwachten resultaten met u. Hij geeft u instructies over hoe u zich moet voorbereiden op de operatie en informeert u over de kosten. 

Wij adviseren u om na dit consult rustig de tijd te nemen om te bedenken of u voor een operatie kiest. Wij zullen u nooit onder druk zetten, we vinden het belangrijk dat u een beslissing neemt waar u zowel nu als in de toekomst helemaal achter staat. 
 

Brazilian butt lift - de procedure in het kort 

Duur operatie: 2 tot 5 uur
Soort anesthesie: lichte, volledige narcose, toegediend door een gespecialiseerde anesthesist. 
Lengte verblijf: poliklinisch, u kunt na ongeveer 4 uur na de operatie naar huis. U mag niet zelf autorijden, u moet op uw buik op de achterbank van uw auto vervoerd worden.
Post-operatie: lichte zwelling en gevoeligheid. U krijgt van ons een compressie broek die u zes weken moet dragen, pijnstillers en instructies over wondverzorging 
Complicaties: zeer zeldzaam: vochtophopingen, infecties, onrustig litteken
Herstelperiode: u zult de eerste twee weken hulp nodig hebben bij huishoudelijke taken. U moet de eerste tijd op uw buik of op uw zij slapen. U mag de eerste twee weken alleen zitten op de wc of tijdens maaltijden. De zwelling kan zich uitbreiden naar de buik en dijen, dit is normaal en verdwijnt na verloop van tijd vanzelf. Na twee weken moet u zitten op een donutkussen, om druk op het operatiegebied te vermijden. U mag vier tot zes weken na de operatie geen zwaar huishoudelijk werk verrichten of tillen.
Resultaten: uw billen zullen er de eerste periode groter uitzien dan het gewenste eindresultaat: u ervaart nog zwelling en niet al het getransplanteerde vet zal in uw lichaam overleven. Uw lichaam zal het overtollige vet afbreken. Na uw herstelperiode is het resultaat van uw Brazilian Butt Lift blijvend. Een leefstijl met gezonde voeding, niet roken en voldoende beweging zal uw nieuwe billen lang mooi houden.
Littekens: de hechtingen worden binnen een week door de chirurg verwijderd en na enkele maanden zijn uw littekens vervaagd. Dr Pirayesh gebruikt het door hem ontwikkelde programma, APS Scar Care, om zorg te dragen voor een zo fraai mogelijk litteken, met toepassing van crèmes op basis van Aloë Vera, laserbehandelingen en zo nodig injecties. 

Een Brazilian Butt Lift in 5 stappen     

Op de dag van uw operatie zal Dr Pirayesh markeringen aanbrengen op locaties waar vet geoogst zal worden, en op uw billen, waar vet geïnjecteerd zal worden. Daarnaast worden er foto’s gemaakt voor uw medisch dossier.

Stap 1. Anesthesie

U krijgt door middel van een infuus in uw hand of arm een lichte, algemene verdoving toegediend door een gespecialiseerde anesthesist en zijn team. U wordt gedurende de gehele operatie nauwlettend in de gaten gehouden en zij zorgen ervoor dat u comfortabel en veilig bent. De anesthesist bespreekt de narcose voorafgaand aan de operatie met u en beantwoordt eventuele vragen. 

Stap 2. De incisies 
 • Dr Pirayesh maakt een aantal zeer kleine incisies op uw buik, dijen en onderrug (locaties waar het vet geoogst wordt) en uw billen (locaties waarnaar het vet getransplanteerd wordt). 

 • Hierna brengt hij verdovende vloeistof in, en een middel dat de bloedvaten vernauwt. 

 • Afhankelijk van de gekozen techniek worden instrumenten en apparaten gebruikt om het vet dat zich tussen uw huid en spier bevindt met minuscule canules af te voeren los te maken. 

 • Zodra de vetcellen zijn losgemaakt, worden ze weggezogen met behulp van het PAL apparaat (power assisted liposuction) door middel van een canule of een smalle, nauwe en lange slang.

 • Nadat het vet gereinigd is, wordt het met injectiespuiten op de gewenste plaatsen geïnjecteerd; dit is secuur werk waar Dr Pirayesh zijn tijd voor neemt

 • Tijdens de behandeling controleert hij voortdurend of de door u verlangde vorm al is bereikt, of de verhoudingen kloppen en of het resultaat symmetrisch is. Alleen een zeer ervaren plastisch chirurg beheerst de artistieke vaardigheid voor een echt mooi resultaat. 

Stap 3. Verbinden van de behandelde gebieden 

De kleine incisies worden gehecht en de behandelde lichaamsdelen worden verbonden met speciale bandages en compressieverband om zwelling tegen te gaan. 

Stap 4. Herstel en nazorg

Onder supervisie en zorg van Dr Pirayesh en zijn team blijft u een paar uur in onze kliniek, totdat u naar huis kunt. Wij zorgen dat u comfortabel bent. Wel moet u door iemand worden opgehaald zodat u veilig thuiskomt en kunt herstellen. U moet op uw buik liggen op de achterbank van de auto en zo naar huis vervoerd worden. U zult vrijwel direct een verandering in uw lichaam zien, maar dit blijft nog een tijdje verborgen onder speciale compressiekleding. Dr Pirayesh geeft u concrete, schriftelijke instructies hoe u in de weken na de operatie voor het behandelde gebied moet zorgen.

 • Over het algemeen is een Brazilian Butt Lift niet pijnlijk; patiënten herstellen binnen een paar weken en ondervinden zeer weinig bijwerkingen.

 • U kunt u zo’n vier dagen lichte pijn hebben die met juist gebruik van pijnstillers onder controle gebracht wordt.

 • De zwelling kan zich uitbreiden naar de buik en dijen, dit is normaal en verdwijnt na verloop van tijd vanzelf. 

 • U mag de eerste twee weken alleen zitten op de wc of tijdens maaltijden. Na twee weken moet u zitten op een donutkussen, om druk op het operatiegebied te vermijden. 

 • U mag vier tot zes weken na de operatie geen zwaar huishoudelijk werk verrichten of tillen.

 • U mag gedurende de herstelperiode niet naar de zonnebank of naar de sauna, en geen alcohol of bloed verdunnende pijnstillers zoals aspirine innemen (paracetamol mag wel).
   

Stap 5. Wondgenezing en littekens 

Dr Pirayesh is zeer vooruitstrevend als het gaat om het bevorderen van een snelle wondgenezing en hij ontwikkelde voor zijn patiënten een speciaal programma, APS Scar Care. Hij past laserbehandelingen toe, waarvan bewezen is dat ze wondgenezing bevorderen en littekens helpen verminderen, crèmes op basis van Aloë Vera, en zo nodig injecties. Door deze aanpak hebben veel van Dr Pirayesh’ patiënten nauwelijks opvallende littekens. Het is echter niet van tevoren vast te stellen welke patiënten hier wel problemen mee zullen ervaren. 

bottom of page