top of page

Borstaugmentatie

Vindt u uw borsten te klein in verhouding met uw lichaam? Zijn uw borsten slap geworden door zwangerschap of gewichtsverlies? Een borstvergroting is een veilige manier om uw borsten een natuurlijke, vollere en mooiere vorm te geven.

  • vergroten van volume in de borsten 

  • herstellen van volume en volheid boven de tepel

  • corrigeren van de borsten na bevalling of gewichtsverlies

  • verjonging van het silhouet

  • corrigeren van de symmetrie van de borsten

  • herstellen van het uiterlijk na een borstoperatie of verwonding 

 

De meest geschikte kandidaten zijn vrouwen met realistische verwachtingen: een (grote) verbetering is absoluut mogelijk, perfectie helaas niet. 
 

Herstel
Behandeling
Anesthesie
Consultatie
Het begint bij het consult 

Geen twee vrouwenlichamen zijn hetzelfde. Ook de cosmetische wensen en verwachtingen van vrouwen zijn uniek. Om ervoor te zorgen dat u tevreden bent met het eindresultaat, ontwikkelt Dr Pirayesh voor elke patiënt een chirurgische aanpak op maat. Tijdens het consult neemt hij ruim de tijd om u te leren kennen, uw wensen met u te bespreken en helpt hij u een weloverwogen beslissing te nemen. 

 

Hij neemt uw medische historie met u door en onderzoekt uw borsten en huid. Hij bespreekt de gewenste grootte en positie van uw borsten en tepels (bijv. met behulp van een pasprothese), soorten implantaten, de plaats van de incisies, de nazorg en de te verwachten resultaten met u.  Hij geeft u instructies over hoe u zich moet voorbereiden op de operatie en informeert u over de kosten. 

 

Wij adviseren u om na dit consult rustig de tijd te nemen om te bedenken of u voor een operatie kiest. Wij zullen u nooit onder druk zetten, we vinden het belangrijk dat u een beslissing neemt waar u zowel nu als in de toekomst helemaal achter staat.
 

Borstaugmentatie - de procedure in het kort 

Duur operatie: 1 tot 2 uur
Soort anesthesie: lichte, volledige narcose, toegediend door een gespecialiseerde anesthesist
Lengte verblijf: poliklinisch, u kunt na ongeveer 4 uur na de operatie naar huis
Post-operatie: lichte zwelling en gevoeligheid. U krijgt van ons een sport BH die u moet dragen, pijnstillers, antibiotica en instructies over wondverzorging
Complicaties: zeer zeldzaam: vochtophopingen, infecties, onrustig litteken
Herstelperiode: 1 week na de operatie kunt u uw normale bezigheden hervatten, 2 weken niet zwaarder tillen dan 5 kilo, daarna 4 weken niet zwaarder tillen dan 10 kilo. De hechtingen worden binnen een week door de chirurg verwijderd en na enkele maanden zijn uw littekens vervaagd.
Resultaten: met de moderne, veilige protheses heeft u meer dan tien jaar plezier van uw borstvergroting. Omdat uw lichaam en levenssituatie verandert, zult u wellicht na verloop van tijd een vervanging van de protheses of een borstlift nodig hebben. 
Littekens: de hechtingen worden binnen een week door de chirurg verwijderd en na enkele maanden zijn uw littekens vervaagd. Dr Pirayesh gebruikt het door hem ontwikkelde programma, APS Scar Care, om zorg te dragen voor een zo fraai mogelijk litteken, met toepassing van crèmes op basis van Aloë Vera, laserbehandelingen en zo nodig injecties. 

Een borstaugmentatie in 5 stappen

Op de dag van uw operatie zal Dr Pirayesh markeringen aanbrengen terwijl u rechtop staat, zodat de huidige grootte en positie van uw borsten en tepels goed in kaart kunnen worden gebracht. Daarnaast worden er foto’s gemaakt voor uw medisch dossier. 

Stap 1. Anesthesie

U krijgt door middel van een infuus in uw hand of arm een lichte, algemene verdoving toegediend door een gespecialiseerde anesthesist en zijn team. Zij houden u gedurende de gehele operatie nauwlettend in de gaten en zorgen ervoor dat u comfortabel en veilig bent. De anesthesist bespreekt de narcose voorafgaand aan de operatie met u en beantwoordt eventuele vragen.

Stap 2. De plaatsing van de implantaten 

Dr Pirayesh maakt de met u afgesproken incisies. Nu worden de implantaten geplaatst. Vervolgens wordt u in zittende positie gebracht. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat de implantaten symmetrisch zijn en op de juiste plaats zitten. Tijdens het consult heeft Dr Pirayesh u verteld of de implantaten voor of achter de borstspier geplaatst moeten worden voor het mooiste resultaat, of half achter de borstspier (de zgn. dual plane techniek). Dr. Pirayesh zal met behulp van meerdere pasprotheses heel precies de optimale prothesegrootte uitkiezen, waarna de definitieve protheses geplaatst worden.

Stap 3. Dichtmaken van de incisies 

Als uw borsten opnieuw gevormd zijn, worden de incisies dichtgemaakt. De incisies blijven verborgen in de natuurlijke contouren van uw borsten. Ze zullen na verloop van tijd beduidend vervagen. De hechtingen zitten diep in het borstweefsel om steun te bieden aan de nieuwgevormde borsten. Dr Pirayesh gebruikt hechtdraden, en/of chirurgische tape om de huid dicht te maken en de wonden te beschermen. Een klein, dun slangetje (drain) kan tijdelijk onder uw huid worden geplaatst om overtollig bloed of vocht dat eventueel na de operatie is achtergebleven, af te voeren. Het resultaat van uw borstvergroting is direct zichtbaar. 

Stap 4. Herstel en nazorg 

Dr Pirayesh geeft u concrete schriftelijke instructies mee, met daarin hoe u in de weken na de operatie voor uw borsten moet zorgen, welke medicatie u moet gebruiken voor een optimale genezing en minimale kans op infecties. Bij de vervolgafspraken spreekt u hem altijd persoonlijk, zodat u eventuele bijzonderheden met hem kunt bespreken en vragen kunt stellen. Binnen een week na de operatie controleert hij uw wonden en verwijdert hij uw hechtingen. Na verloop van tijd zal de zwelling verminderen en zullen de littekens vervagen. Mocht u vragen hebben kunt u Dr Pirayesh via whatsapp een berichtje sturen, hij beantwoordt u vragen graag.  

Stap 5. Wondgenezing en littekens

Dr Pirayesh is zeer vooruitstrevend als het gaat om het bevorderen van een snelle wondgenezing en hij ontwikkelde voor zijn patiënten een speciaal programma, APS Scar Care. Hij past laserbehandelingen toe, waarvan bewezen is dat ze wondgenezing bevorderen en littekens helpen verminderen, crèmes op basis van Aloë Vera, en zo nodig injecties. Door deze aanpak hebben veel van Dr Pirayesh’ patiënten nauwelijks opvallende littekens. Het is echter niet van tevoren vast te stellen welke patiënten hier wel problemen mee zullen ervaren. 

bottom of page