top of page

Erbium Laser

De Erbium laser is een anti-verouderingsbehandeling die je uiterlijk verfrist. Onze ultramoderne Erbium-laser veroorzaakt door warmte gecontroleerde microscopische schade aan de epidermis (de bovenste huidlaag) en de dermis (de tweede huidlaag), waardoor de huid nieuw collageen aanmaakt en het bindweefsel en de onderliggende huidlagen versterkt.

Erbium fractionele laser pakt met succes de volgende huidproblemen aan:

  • Verjongt het uiterlijk

  • Verbetert de gladheid van de huid

  • Vermindert of verwijdert rimpels en fijne lijntjes

  • Verstevigt de huid

  • Verfijnt de poriën

  • Egaliseert de teint

  • Vervaagt en verzacht (acne)littekens

  • Vermindert of verwijdert pigmentvlekken

  • Vermindert pigmentstoornissen

  • Verstevigt de huid van gezicht, handen, nek, decolleté, bovenarmen en boven de knieën

Tijdens de behandeling

We maken uw huid eerst schoon en verdoven uw huid met crème zodat u tijdens de behandeling weinig tot niets voelt. De behandeling duurt ongeveer een uur. Tijdens de behandeling worden door middel van verdamping kleine gaatjes in uw huidoppervlak gemaakt met een laserkop. We passen de instelling van het apparaat aan op uw huidtype en probleemgebied en zullen tijdens de behandeling bepaalde gebieden extra aandacht geven. Onze lasers hebben een ingebouwd koelsysteem om de behandeling zo aangenaam mogelijk te maken. Na de behandeling smeren we uw huid in met een verkoelende balsem en krijgt u een infrarood masker om uw huid te kalmeren.

Na de behandeling

Je huid ziet er rood en een beetje gezwollen uit en voelt warm aan. Dit zal na een paar dagen verdwijnen. Het is belangrijk dat u geen make-up of retinol gebruikt en dat u uw ‘nieuwe’ huid meerdere keren per dag hydrateert met een speciale crème. U moet een hoge SPF (30) gebruiken en de eerste twee weken volledig uit de zon blijven. De downtime van laser- en lichttechnieken is sterk afhankelijk van de golflengte en diepte die op de huid wordt gebruikt en is veel korter bij couperose en ouderdomsvlekken. Uw huid zal 4 tot 7 dagen na uw behandeling rood en schilferig zijn: wanneer deze begint te jeuken, is het belangrijk dat u niet krabt. U mag vier weken voor de behandeling niet in de zon gezeten hebben of gebruik gemaakt hebben van de zonnebank.

Kuurschema voor de beste resultaten

De beste resultaten worden behaald met 2-4 behandelingen per jaar, met een interval van 4 tot 6 weken tussen de behandelingen. Daarna adviseren wij elke zes maanden een onderhoudsbehandeling.

bottom of page