top of page

Neutraceuticals

Van binnen gezond = van buiten mooi
“Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding”, Hippocrates zei het 2.500 jaar geleden al. Een wijze spreuk, die vandaag de dag meer dan ooit opgaat. Want al te vaak wenden we ons tot medicatie, terwijl we ons lichaam vaak gezond kunnen houden door het de juiste nutriënten te geven. 

Research van de zogenaamde Blue Zones (regio’s waar mensen het langst en in goede gezondheid leven) laat zien dat een dieet met een rijkdom aan nutriënten leidt tot een langer en gezonder leven. Er wordt vaak beweerd dat, als je gezond eet, je geen supplementen nodig hebt. Bewoners van de Blue Zones bewijzen dat dit klopt. Maar helaas lukt het ons in West-Europa meestal niet om het Blue Zone dieet te volgen en zo alle nutriënten binnen te krijgen, met grote negatieve gevolgen voor de gezondheid (denk aan auto-immuunziekten, cardio-vasculaire ziekten, diabetes, depressie en kanker). Een paar voorbeelden: 

  • Ca. 40% van de wereldbevolking heeft een vitamine D-tekort

  • 72% van de Nederlanders eet te weinig groenten en mist dus belangrijke nutriënten

  •  98% van de wereldbevolking krijgt niet genoeg omega 3 binnen

 

Juist omdat niet iedereen zich aan het Blue Zone dieet houdt, is het noodzakelijk om bepaalde tekorten aan te vullen. Bij Amsterdam Plastic Surgery geloven we in neutraceuticals met voedingsstoffen die uit biologisch voedsel gewonnen zijn en die zowel een therapeutisch effect hebben als ons immuunsysteem versterken. Want als je van binnen gezond bent, zal je er mooier, frisser en energieker uitzien.

bottom of page