top of page

Cosmetische Chirurgie Risico's

Er zijn aan elke chirurgische ingreep ongemakken en risico’s verbonden. Alle mogelijke complicaties van uw operatie zullen tijdens het consult besproken worden. Mocht u in uw herstelperiode ergens hinder van ondervinden of u zorgen maken, dan kunt u ons natuurlijk direct raadplegen. 

01 / Infecties

Het is niet ongewoon dat er plaatselijk wat roodheid optreedt bij de hechtingen, maar een infectie treedt zelden op. Als dat toch gebeurt, kan deze gemakkelijk worden behandeld met antibiotica. Als voorzorg geeft Dr Pirayesh u een recept voor een antibioti-cakuur van 5 tot 7 dagen mee.

02 / Vochtophoping:

Na een operatie kan er vochtophoping ontstaan: direct na de ingreep kan er te veel vocht in het operatiegebied ontstaan, dat met een kleine her operatie ontlast moet worden. Dit komt gelukkig zeer zelden voor. Niet zelden, vooral bij buikwandcorrecties, is er sprake van beperkte vochtophoping tijdens een controlebezoek door een vrijwel pijnloze punctie verholpen kan worden.  

03 / Littekenvorming

De meeste littekens vervagen, maar zullen nooit helemaal verdwijnen. Het hangt helemaal van uw genezingsproces af hoe uw litteken zich ontwikkelt. 
Dr Pirayesh gebruikt het door hem ontwikkelde programma, APS Scar Care, om zorg te dragen voor een zo fraai mogelijk litteken, met toepassing van crèmes op basis van Aloë Vera, laserbehandelingen en zo nodig injecties.

04/ Veranderd gevoel

Het is normaal om veranderingen in het gevoel van het operatiegebied te merken na de operatie. Het gevoel zal over het algemeen na verloop van tijd weer terugkeren. 

05 / Houding

In het begin kunt u wellicht niet helemaal rechtop lopen, bijvoorbeeld na een buikwandcorrectie, en moet u zich concentreren op het verbeteren van die houding. Hoe sneller u dit doet, hoe sneller u zult herstellen.

bottom of page