top of page

Blepharoplasty
(Ooglidcorrectie)

PROF. ALI PIRAYESH

"After eyelid surgery, you become a fresher, younger version of yourself."

Herstel
Behandeling
Anesthesie
Consultatie
Bovenooglidcorrectie

Zeggen mensen net iets te vaak tegen u dat u er moe uitziet, ook als u niet moe bent? Ziet u er somber uit of heeft u gezwollen of hangende oogleden, die op uw wimpers hangen of zelfs uw zicht beperken? Dan kan een bovenooglidcorrectie uw gezicht zichtbaar verjongen. Het teveel aan huid en ander weefsel wordt verwijderd, waarmee ook de vorm van het oog kan verfraaid kan worden. U krijgt weer een frisse, uitgeruste oogopslag. Een prettige bijkomstigheid is dat de littekens precies in de oogplooi vallen en dus nauwelijks zichtbaar zijn. De resultaten van een bovenste ooglidcorrectie zijn vijf tot tien jaar - en soms zelfs een heel leven - merkbaar.

Onderooglidcorrectie 

Wallen onder de ogen of afhangende onderste oogleden, maken dat u er vermoeider en ouder uitziet dan u in werkelijkheid bent. Bij een onderooglidcorrectie worden uw wallen verwijderd, worden uw afhangende oogleden gecorrigeerd en krijgt u uw jeugdige uitstraling weer terug. 

Een combinatie van behandelingen voor het mooiste resultaat

Een ooglidcorrectie corrigeert géén kraaienpootjes, rimpels, donkere kringen of verzakte wenkbrauwen. In sommige gevallen is er dan ook een wanglift of midfacelift nodig om ook het gedeelte tussen uw ooglid en de ingevallen wangen te verbeteren. Als u ook last heeft van verzakking van uw wenkbrauwen, dan is ophanging van de wenkbrauwen of een wenkbrauwlift eventueel aan te raden. Verzachten van kraaienpootjes kan worden bereikt met Botox®, chemische peelings, of laserbehandelingen. Kringen onder uw ogen kunnen worden behandeld met fillers zoals hyaluronzuur, met vet en met Platelet Rich Plasma (groeifactoren uit uw eigen bloed). Laat u over de voor u beste benadering informeren tijdens een persoonlijk consult.

Behandelingen verbeteren voortdurend 

De behandelingsmethoden zijn permanent in ontwikkeling. Zo kunnen verzakte bovenoogleden en dikke onderoogleden tegenwoordig zo geopereerd worden, dat er veel minder trauma optreedt, met minder littekens tot gevolg. Bestaand vet kan worden verplaatst om het effect van ingevallen delen te verzachten.

PROF. ALI PIRAYESH

“Ik geloof absoluut niet in de ‘u vraagt, wij draaien’ werkwijze die je nu veel ziet bij cosmetisch artsen. Je moet iemand echt eerst gesproken en onderzocht hebben om te weten welke behandelingen het allermooiste resultaat zullen geven.”

Kies voor kwaliteit 

In klinieken die met vaste, lage prijzen werken, worden ooglidcorrecties aan de lopende band uitgevoerd. Vaak wordt hierbij slechts een stukje huid van de oogleden weggenomen. Dit is jammer, want vaak is er meer nodig om een echt fraai en natuurlijk resultaat te behalen, zoals het wegnemen van huid, het aanpassen van de ronde oogspier, het aanpassen of deels wegnemen van overtollig oogkasvet en niet zelden het op de juiste plaats positioneren van de wenkbrauwen. Al te vaak zien we na een ‘lopende band’ ooglidcorrectie dat er een asymmetrie van de wenkbrauwen of oogleden ontstaat, of dat een voorgenomen frisse blik helaas plaatsgemaakt heeft voor een treurige blik. 

Dr Pirayesh neemt bij elke operatie de tijd en gaat uiterst gedetailleerd en voorzichtig te werk in zijn streven naar minimale, mooie littekens, een voorspoedig herstel en de kleinst mogelijke kans op complicaties. 

Het begint bij het consult 

Geen twee paar ogen zijn hetzelfde. Ook de cosmetische wensen en verwachtingen van patiënten zijn uniek. Om ervoor te zorgen dat u tevreden bent met het eindresultaat, ontwikkelt Dr Pirayesh voor elke patiënt een chirurgische aanpak op maat. Tijdens het consult neemt hij ruim de tijd om u te leren kennen, uw wensen met u te bespreken en helpt hij u een weloverwogen beslissing te nemen. 

Hij neemt uw medische historie met u door, onderzoekt u en stelt vragen over uw zicht, traanvocht, huidtype, etnische achtergrond en gebruik van contactlenzen. Daarnaast wijst u aan wat u aan uw ogen wilt verbeteren en zal Dr Pirayesh aangeven of dat realistisch en mogelijk is. 

 

Hij zal u ook informeren over andere behandelingen die als aanvulling van uw ooglidoperatie het resultaat zullen vergroten. Uiteraard vertelt hij u over de techniek die hij bij uw operatie zal gebruiken en beantwoordt hij uw vragen. Hij geeft u instructies over hoe u zich moet voorbereiden op de operatie en informeert u over de kosten 

 

Wij adviseren u om na dit consult rustig de tijd te nemen om te bedenken of u voor een operatie kiest. Wij zullen u nooit onder druk zetten, we vinden het belangrijk dat u een beslissing neemt waar u zowel nu als in de toekomst helemaal achter staat. 
 

Feiten over ooglidcorrecties 

 • Uw ogen weerspiegelen uw persoonlijkheid en uw stemming. Helaas laten uw ogen ook de eerste tekenen van veroudering zien, zoals plooien boven uw ogen. Onder uw ogen maken wallen dat u er ouder of vermoeid uitziet. Een gebrek aan elasticiteit in combinatie met de constante werking van de zwaartekracht veroorzaken overtollige huid rond uw boven- en onderoogleden. 

 • Bovenoogleden: Bij uw bovenoogleden is het verwijderen van huid, een klein stukje uitpuilend oogspier en vet de meest gebruikelijke behandeling. Voordat de incisie wordt gemaakt, wordt de overtollige huid afgetekend. Dit is om het litteken in de huidplooi te laten vallen als het oog geopend is. De incisie rijkt net iets verder dan de buitenste ooghoek en valt weg in uw lachrimpels of andere bestaande lijntjes. Voor het herstellen van het bovenste ooglid voert Dr Pirayesh vaak littekenrevisie en vetreconstructie uit met behulp van lipofilling van het bovenste ooglid. 

 • Onderste oogleden: Bij de behandeling van uw onderste oogleden kan één van de vele verschillende technieken worden gebruikt. Bij de conventionele methode wordt een incisie gemaakt die net iets verder rijkt dan de buitenste ooghoek en wegvalt in uw lachrimpels of andere bestaande lijntjes. Sommige chirurgen passen een techniek toe waarbij er een incisie aan de binnenzijde van het oog wordt gemaakt. Deze methode gebruikt Dr Pirayesh echter niet, omdat het litteken het oog soms kan irriteren. Vaak wordt er tegelijkertijd met de onderoogleden de zogenaamde wanglift of midfacelift uitgevoerd. Bij deze techniek krijgt men een dramatische verbetering van wallen en afhangende wangen. Laserbehandelingen kunnen worden aangewend om het genezingsproces te bevorderen. 
   

Ooglidcorrectie - de procedure in het kort 

Duur operatie: 1 tot 3 uur
Soort anesthesie: meestal plaatselijke verdoving 
Lengte verblijf: poliklinisch, u mag na ongeveer een uur naar huis. U moet worden opgehaald en iemand moet de volgende 24 uur bij u zijn.
Post-operatie: zwelling, tijdelijk troebel zicht door de verzachtende zalf die uw ogen tijdens de operatie beschermt. Er wordt koud verband aangebracht om zwelling en verkleuring tegen te gaan. U krijgt pijnstillers en instructies over wondverzorging.
Complicaties: zeldzaam: vochtophopingen, veranderd gevoel, infecties
Herstelperiode: U moet een paar dagen rust nemen, mag u zich niet inspannen, bukken of tillen en u moet uw hoofd omhooghouden. Na de eerste week mag u weer make-up gebruiken. 
Resultaten: na een ooglidcorrectie heeft u uw frisse oogopslag en heldere blik weer terug. 
U zult merken dat druk op de ogen en eventuele vermoeidheidsklachten grotendeels verdwijnen.  
Littekens: de hechtingen worden binnen een week door de chirurg verwijderd en na enkele maanden zijn uw littekens vervaagd. Dr Pirayesh gebruikt het door hem ontwikkelde programma, APS Scar Care, om zorg te dragen voor een zo fraai mogelijk litteken, met toepassing van crèmes op basis van Aloë Vera, laserbehandelingen en zo nodig injecties. 

Een ooglidcorrectie in 6 stappen 

Op de dag van uw operatie zal Dr Pirayesh de arcadeboog aftekenen om zo te bepalen hoeveel overtollige huid er verwijderd moet worden. Daarnaast worden er foto’s gemaakt voor uw medisch dossier.

Stap 1. Anesthesie

De gebieden waar de incisies zullen komen, worden plaatselijk verdoofd. Er wordt verzachtende zalf op de ogen aangebracht ter bescherming. 

Stap 2. Verschillende technieken 

Dr Pirayesh heeft vooraf de voor u beste combinatie van behandelingen met u besproken.

Stap 3. De incisies 
 • na de plaatselijke verdoving maakt Dr Pirayesh de incisies onder of boven de oogleden

 • er wordt een reepje huid uit het bovenooglid weggenomen. Soms wordt de ronde oogspier iets aangepast en op indicatie oogbolvet aangepast c.q. weggenomen

 • lekkende bloedvaatjes worden thermisch geseald

Stap 4. Hechten en verbinden van de behandelde gebieden 

De incisies worden met zeer kleine onderhuidse hechtingen gesloten. Dr Pirayesh gebruikt hier een microchirurgische techniek die alleen plastisch chirurgen beheersen. U krijgt kleine, huidkleurige hechtpleisters op de ogen die de hechtingen beschermen.

Stap 5. Herstel en nazorg

Onder supervisie en zorg van Dr Pirayesh en zijn team blijft u een paar uur comfortabel in onze kliniek, totdat u naar huis kunt. U moet worden opgehaald of moet met de taxi naar huis. Er wordt koud verband aangebracht om zwelling en verkleuring tegen te gaan. U krijgt pijnstillers en instructies over wondverzorging. 

 • tijdens de eerste 72 uur na de operatie kan er zwelling en verkleuring optreden die meestal zeven tot tien dagen aanhouden. 

 •  u moet een paar dagen rust nemen, mag u zich niet teveel inspannen, bukken of tillen

 • u moet een zak diepvrieserwten op uw oogleden leggen om zwelling tegen te gaan.

 • na de eerste week mag u weer make-up gebruiken. 

 • de week na de operatie worden hechtingen en tape verwijderd. 

 • uw ogen kunnen tijdelijk gevoelig zijn voor licht en u krijgt misschien last van tranen of juist van droge ogen bij kou of fietsen. U moet een zonnebril dragen om uw ogen tegen wind en zon te beschermen. 

 • in de regel zult u binnen tien dagen uw gewone activiteiten weer kunnen hervatten. Uw zicht is wellicht wat wazig en daarom zal lezen en kantoorwerk wat moeilijk zijn. 

 • u mag gedurende de herstelperiode niet naar de zonnebank of naar de sauna, en geen alcohol of bloed verdunnende pijnstillers zoals aspirine innemen (paracetamol mag wel).

 • de littekens vervagen na twee weken en liggen in de plooi van het ooglid.
   

Stap 6. Wondgenezing en littekens 

Dr Pirayesh is zeer vooruitstrevend als het gaat om het bevorderen van een snelle wondgenezing en hij ontwikkelde voor zijn patiënten een speciaal programma, APS Scar Care. Hij past laserbehandelingen toe, waarvan bewezen is dat ze wondgenezing bevorderen en littekens helpen verminderen, crèmes op basis van Aloë Vera, en zo nodig injecties. Door deze aanpak hebben veel van Dr Pirayesh’ patiënten nauwelijks opvallende littekens. Het is echter niet van tevoren vast te stellen welke patiënten hier wel problemen.

bottom of page